Dünya Şampiyonu Berfin Yılmaz: “Çok Mutluyum”

Dünya Şampiyonu Berfin Yılmaz: “Çok Mutluyum”
Down sendromlu atletizm sporcusu Berfin Yılmaz, Dünya Spor Oyunları’nda dünya şampiyonu oldu. Memleketi Konya’da coşkuyla karşılanan ve daha sonra kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında duygularını ifade eden Berfin Yılmaz, çok mutlu olduğunu söyledi.

Down sendromlu atletizm sporcusu Berfin Yılmaz, Dünya Spor Oyunları’nda dünya şampiyonu oldu. Memleketi Konya’da coşkuyla karşılanan ve daha sonra kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında duygularını ifade eden Berfin Yılmaz, kazandığı dünya şampiyonluğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

19-26 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (Trisome Oyunları) atletizm branşında 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya sahibi olan Berfin Yılmaz, Antalya’dan dönüşünde memleketi Konya’da çiçeklerle karşılanmıştı.

Konya 1074 Spor Kulübü sporcusu Dünya Şampiyonu Berfin Yılmaz, kendisine gösterilen yoğun ilgiden çok mutlu olduğunu dile getirerek, kendisini tebrik eden ve sevincine ortak olan herkese teşekkür etti.

Kuzeninin Hedefi de Dünya Şampiyonluğu

Berfin Yılmaz’ın kuzeni Numan Sayım’ında hedefi Dünya Şampiyonluğu. Ak Gençlik Spor Klübü sporcusu Numan Sayım’ın Konya’da boks da 3 birinciliği, Muay Thai de ise 2 birinciliği bulunuyor. Numan Sayım, kuzeni gibi Dünya Şampiyonu olmayı istiyor.

Genç sporcu, 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Muay Thai Türkiye Şampiyonası’na katılacak

Berfin Yılmaz’ın Elde Ettiği Dereceler

2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games) Şampiyonası’nda Berfin Yılmaz’ın elde ettiği dereceler: (T21 Kategorisi)

1500 Metre Yürüyüş Gümüş Madalya

4x100 Bayrak Takımı Bronz Madalya

4x400 Bayrak Takımı Altın Madalya

Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları

Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları olarak adlandırılan 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games), alanında Dünya’nın en büyük organizasyonu olma özelliğini taşıyor. İlki 2016’da İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen organizasyon, bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 4 Yılda bir düzenlenen Olimpiyatlar, korona virüs nedeniyle 2020 yılında düzenlenemeyip 2024 yılına ertelenmişti. Antalya’da, 33 ülkeden 488 özel sporcunun katıldığı organizasyon alanında dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıyor.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum