5 Yaş Grubu Devamsız Öğrencilerle İlgili Alan Taraması Yapılacak

5 Yaş Grubu Devamsız Öğrencilerle İlgili Alan Taraması Yapılacak
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya genelindeki tüm 5 yaş grubu öğrencilerin okula gitmeleri gerektiğini belirterek 11 Kasım 2022 tarihine kadar alan taramalarının yapılması ve okula gitmeyen öğrencilerin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 5 yaş grubunda yer alan okulöncesi dönem çocukların okullaşma oranlarının artırılması ana gündemiyle, ilçe milli eğitim müdürleri ve temel eğitim biriminden sorumlu şube müdürleriyile bir toplantı gerçekleştirdi. 

Yiğit, yaptığı konuşmada Konya genelindeki tüm 5 yaş grubu öğrencilerin okula gitmeleri gerektiğini belirterek 11 Kasım 2022 tarihine kadar alan taramalarının yapılması ve okula gitmeyen öğrencilerin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ailelerle görüşmeler yapılarak çocukların okullara yönlendirilmesi adına gerekli gayretin gösterilmesini de dile getiren Yiğit, köy yaşam merkezlerinin de önemine değinerek, bu çatılar altında çeşitli eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüleceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi”ne de vurgu yapan Murat Yiğit, ilçe müdürlüklerinin bu sistem çerçevesinde hassasiyetle çalışmaları gerektiğine işaret ederek, okul müdürlerinin bilgilendirilmelerini de istedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.