81 İlden ve İtalya’dan Gelen Gençler Kırsal Kalkınma İçin Konya’da Buluştu

81 İlden ve İtalya’dan Gelen Gençler Kırsal Kalkınma İçin Konya’da Buluştu
Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Projesi’nin ilk ayağı 81 ilden gençlerin İtalya’dan gelen gençlerle buluşması ile Konya’da gerçekleşti.

KOP Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği, AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Projesi’nin ilk ayağı 81 ilden gençlerin İtalya’dan gelen gençlerle buluşması ile Konya’da gerçekleşti.

Proje sonrasında açıklama yapan Dernek Başkanı Ahmet Katıksız, “Dünya insanları olarak çok zor bir yılı geride bıraktık. Bilimin ışığında Covid-19’a yönelik tedavi ve aşılamalar devam ederken çocukların ve gençlerin eğitimden uzak kalmamasına yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biliyoruz ki bizler bugünün çocukları ve gençlerini eğer yetiştiremezsek bugün olmasa da bundan 20 sonrasında dönüp baktığımızda asıl Covid-19’un oluşturduğu tahribatı göreceğiz. Maalesef neredeyse 1 yıldır çocuklarımız ve gençlerimizden uzaktalar, kademeli olarak okullar açılmaya başlamış olsa da özellikle gençliğin kişisel gelişimine yönelik yaklaşımların güçlü bir şekilde devam etmesi gerekiyor.

Gençliğin bugün en önemli sorunu geleceğe dair kaygısı. Sizler bir salona binlerce genç doldurarak ülke gençliğinin sizinle olduğunu düşünseniz de realite gerçekten bu mu sorusunu bugün tüm karar alıcılar kendilerine sormalı. Bizim gençliğin ayrıştırılmadan bir bütün olarak görüldüğü yaklaşımla ülke ekonomisi ve kalkınmasına olan katkısını arttıran yaklaşımlar ortaya koymamız gerekiyor” diye konuştu.

“Covid19 süreci ile birlikte bir kez daha gördük ki gıda tedarik zincirini güçlü bir şekilde sağlamak ve ürettiği ürünlerle kendi kendine yeten bir coğrafya olabilmek önemli” ifadelerini kullanan Ahmet Katıksız, şöyle devam etti: “Bizim en önemli gücümüz gençliğimiz ve gençliğin kırsaldaki üretimin bir parçası olmasına yönelik politika geliştirenlerin kararlarına etki etmek adına uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Haydi gençler kırsala dediğimizde maalesef kimse kırsala gitmiyor. Bizim gençliğin kırsalda yaşayabileceği bir yaşam alanı ve modeller üretmemiz gerekiyor. Eğer rol model gençlerin yetişmesini sağlayabilir ve bu gençlerin üretimin dinamik bir unsuru olmasını sağlayabilirsek o vakit başarılı oluruz.

Konya’da 81 ilden 5687 kişi arasından seçilmiş gençlerimizle İtalya’dan gelen gençleri buluşturarak Covid-19 tedbirleri çerçevesinde bütün önlemlerimizi alarak Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Eğitimimizi gerçekleştirdik.

Ülke olarak çok şanslıyız Cumhurbaşkanımız gençliğe çok büyük bir değer veriyor fakat maalesef asıl Cumhurbaşkanımıza destek olmak adına karar alıcıların gençliğin ihtiyaç ve beklentilerini doğru okuyarak buna yönelik çözüm üreten yaklaşımlar üretmeleri gerekiyor.

Yaşadığımız coğrafyanın 20 yıl sonrasında pişmanlık duygusu taşıyanlardan olmamak için eğitimlerimize ve emek vermeye devam edeceğiz. Bugünün asıl tahribatının gelecekte karşımıza çıkacağını unutmayalım. Çocuklarımız ve gençlerimiz için hep birlikte emek verelim.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.