‘Afet Bilincinin Oluşması Hayat Kurtarır!’

‘Afet Bilincinin Oluşması Hayat Kurtarır!’
Selçuklu Belediyesi doğal afet ve acil durumlarda tahliye ve kurtarma faaliyetlerini hazır hale getirmek amacıyla kurum içi eğitim faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Yıl içinde belirli aralıklarla düzenlenen eğitimlerle alınacak tedbirler konusunda personel bilgilendiriliyor.

Selçuklu Belediyesi personele yönelik yıl içinde farklı eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda acil durumlarda oluşacak zararı en aza indirme adına önemli bir yere sahip olan yangın tatbikatı ile Selçuklu Belediyesi personeline uygulamalı olarak farkındalık eğitimi verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Konya Eğitim Şube Müdürü Şamil Günaydın tarafından verilen yangın tatbikatı eğitimine Selçuklu Belediyesi’ndeki tüm personel iştirak etti.

AFAD Eğitim Şube Müdürü Günaydın:  “Afet bilincinin oluşması hayat kurtarır”

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Konya Eğitim Şube Müdürü Şamil Günaydın tarafından tatbikat sonrasında yangın ve doğal afet konusunda önemli bilgiler verildi. Yangın durumunda olası paniğin en aza indirgenmesi adına zaman zaman tatbikat yapılmasının önemine değinen Günaydın acil durumlarda oluşturulacak bilinçli refleks bireylerin hayatta kalmasını ve başkalarının da hayatını kurtarmasına vesile olacaktır dedi.  Uygulamaların eksikleri görmek ve yerinde müdahale etme adına önemli olduğunun altını da çizen AFAD Eğitim Şube Müdürü Günaydın: “Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılmasında insanlarda bilinç oluşturmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle her an afet olacakmış gibi hazırlıklı olmak zorundayız. Selçuklu Belediyesi personelinin yangın alarmıyla hizmet binasını çok kısa sürede terk etmesi ve acil toplanma alanında toplanmasının yangın ve afet bilinciyle alakalı hassasiyetin oluştuğunu gösteriyor bu sevindirici bir durum bizim de zaten hedeflediğimiz refleks tam olarak bu” dedi .

Tatbikat, acil toplanma alanındaki bilgilendirmeyle son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.