‘Ağız ve Diş Sağlığını Önemse Sağlıkla Gülümse’ Etkinliği

‘Ağız ve Diş Sağlığını Önemse Sağlıkla Gülümse’ Etkinliği
Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin iş birliği ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle diş sağlığına farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin iş birliği ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle diş sağlığına farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Müdürü Yaşar Avcıoğlu, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yasin Özbahar’ın ziyaret ettiği etkinliğe aileler ve çocukların ilgisi yoğun oldu.

“Çocuklarımızın Mutluluğu Olmazsa Olmazımız”

Konya’da bir alışveriş merkezinde kurulan etkinlik alanını ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekerek, “Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımız o yüzden onlar için ne yapsak azdır. Çocuklarımızla ilgili pek çok organizasyon yapıyoruz. Spordan sanata, eğitime, ve kültür faaliyetlerine kadar ama sağlık olmazsa olmazımız.  O yüzden Ağız Diş Sağlığı Haftası’nda her zaman olduğu gibi bu sene de bütün alışveriş merkezlerimizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizden değerli diş hekimlerimizle birlikte çocuklarımızın diş taramasını yapıyoruz. Diş taraması yaparken eğlenmeden olmaz. Çocuklarımıza hediye vermeden olmaz. O yüzden burada hem çocuklarımıza güzel hoşça vakit geçirmeye çalışıyoruz hem de onların bir nebze de olsa dişlerini kontrol ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan bütün ailelere teşekkür eden Başkan Pekyatırmacı, çocuklara hediye vererek fotoğraf çekildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yapılan etkinlikler 24- 25 Kasım tarihlerinde Novaland AVM ve Kentplaza AVM'de, 26 - 27 Kasım tarihleri arasında da Kule Site AVM ve M1 Real AVM'de kurulan stantla yer aldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan diş hekimleri, hafta dolayısıyla alışveriş merkezlerine kurulan stantlarda vatandaşları ağız ve diş sağlığının korunması ve sağlık açısından diş temizliğinin önemi konularında bilgilendirdi. Ayrıca hazırlanan broşürler de vatandaşlara dağıtıldı. Programda ağız ve diş sağlığının önemini anlatan çeşitli aktiviteler yapılırken, palyaçolar eşliğinde oynanan oyunlarla çocuklar keyifli bir gün geçirirken düzenlenen yarışmalarla da birçok hediye kazanarak unutulmaz anlar yaşadı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.