Akyürek: “Konya kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtan önemli bir şehir”

Akyürek: “Konya kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtan önemli bir şehir”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtan önemli bir şehir” dedi.

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın turizmden aldığı payın artmasıyla ilgili olarak bütün kuruluşlarla birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Belediyelerin asli görevlerinden birisinin de yatırım altyapısının iyileştirilmesi olduğunu, bu anlamda turizm altyapısının iyileştirilmesi için de çeşitli projeler yürüttüklerini kaydeden Başkan Akyürek, gerek yatak kapasitesinin artırılması, gerekse yeni cazibe merkezlerinin oluşturularak tarihi dokunun ziyaret edilebilir şekle getirildikten sonra gelecek kuşaklara aktarılması konusunda ilçe belediyeleriyle birlikte önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizdi.

“2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI TÜRKİYE’DE DÜZENLENİRSE KONYA ON BİNLERCE ZİYARETÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olan Türkiye’nin bu önemli organizasyonu alması durumunda Konya’yı önümüzdeki süreçte yeni bir fırsatlar beklediğini dile getiren Başkan Akyürek, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de oynanması konusunda hükümetimizin çok ciddi çabası var. Şampiyonanın Türkiye’de düzenlenmesi halinde Konya da düzenleyici şehirlerden birisi olacak. Bu vesileyle on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak ve uluslararası tanıtım açısından da büyük bir fırsatı yakalanmış olacak” şeklinde konuştu.

“HER ALANDA ZİYARETÇİ SAYISINI ARTIRMAK GEREKİYOR”

“Turizmde çeşitliliği sağlayamazsanız sektörel ve dönemsel krizlerden çok fazla etkilenirsiniz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Akyürek, “Her alanda ziyaretçi sayısını artırmaya çalışmamız lazım. Sadece tarih, kültür değil; eğitim, sağlık, spor, dağ turizmi gibi alanlarda da ziyaretçi sayısını artırmamız lazım. Turizmi sadece bir merkezde düşünmememiz gerekiyor. Turizmde yerli yabancı ayrımının da göreceli olduğunu düşünüyorum. Önemli olan buraya gelen ziyaretçilerin buranın sosyal, kültürel ve ticari gelişimine katkı yapmaları. Konya’nın bir başka avantajı da Konya’yı ziyaret edenler milli kültürümüzle daha fazla tanışma imkanı buluyorlar. Böylece Konya, ülkemize daha farklı bir katkıyı da sağlamış oluyor. Kültürümüzü, değerlerimizi tanıtmak çok önemli bir faaliyettir. Konya bunu doğal olarak gerçekleştiren bir şehir konumunda. Katkılarınız nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, turizm sektöründeki gelişmeler, Konya’daki yatak kapasitesi ve şehre gelen ziyaretçiler konusunda Başkan Akyürek’e bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.