Akyürek: ‘Lider Ülke Türkiye Yolculuğumuz Devam Edecek’

Akyürek: ‘Lider Ülke Türkiye Yolculuğumuz Devam Edecek’
AK Parti MKYK Üyesi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 2021 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında lider ülke Türkiye yolculuğumuz devam edecek” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 2021 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında lider ülke Türkiye yolculuğumuz devam edecek” dedi.

Akyürek, partisinin Konya İl binasında AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Bedriye Günaydın ve Muzaffer Dinler’inde hazır bulunduğu basın toplantısında, ,gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 2021 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Başkan Akyürek, 2020 yılında başlayan korona virüs pandemi sürecinin tüm dünyada küresel ölçekte pek çok probleme yol açtığını kaydetti. 2021 yılı içerisinde yerli ve milli aşı TURKOVAC’ın acil kullanım onayı aldığını hatırlatan Akyürek, “Dünyada kendi aşısını üreten 9 ülkeden birisi olarak Türkiye bu yıl ön plana çıktı. Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması, aşı çalışmalarında ciddi bir mesafe alınması ve pandeminin nispeten kontrol altına alınmasıyla ülkemizde 2021 yılını 2020 yılına göre daha avantajlı bir şekilde kapatıyoruz. Bir taraftan da küresel ölçekteki küçülmeye rağmen Türkiye, 2021 yılını ihracatta 100 yılın rekorunu kıran bir rakamla kapatıyor. 2022 yılı bu açıdan büyük bir sıçrama yılının olacağını gösterdi” diye konuştu.  

 

“Cari Açık Sorunu Çözülüyor”

 

2021 yılının birçok yatırım, tesis ve yeni sürecin başlamasına da vesile olduğunu vurgulayan Akyürek, şöyle devam etti: “En son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te 5 milyar liranın üzerinde birçok yatırımı hizmete açtı. Türkiye 2021 yılında Sakarya Havzası Amasra 1 Kuyusu’nda önce 135 milyar metreküp, sonraki ilavelerle 540 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervine kavuştu. 2023 yılından itibaren inşallah Karadeniz doğalgazı kullanılmaya başlanacak. Doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Türkiye’nin 200 yıllık cari açık problemi de ortadan kalkmış olacak.”

 

“2022 Yılı Bütçesi Yeni Bir Yükseliş Döneminin Bütçesi”

 

Akyürek, 2022 yılı bütçesinin yeni bir yükseliş döneminin bütçesi olarak hazırlandığını belirterek, “Bazı kıyaslamaları yapmakta fayda var. Türkiye’nin 2001 yılındaki toplam geliri o dönemin rakamlarıyla 51 katrilyondu. Gider ise 80 katrilyon. 37 katrilyon vergi geliri vardı. 41 katrilyon ise faiz gideri vardı. Hamdolsun 2022 yılında yeni bütçemiz 1 trilyon 751 milyon lira civarında. Gelir 1 trilyon 445 milyon lira olarak öngörülüyor. Faiz gideri ise bunun 5’te birinden daha az. Bu durum da yatırımlara, üretime, istihdama daha büyük pay ayrılabileceğini gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında lider ülke Türkiye yolculuğumuz devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“Aselsan Türkiye’nin Yıldızı”

 

“Türk savunma sanayindeki gelişmelerden pay alan şehirlerden birisi de 2021 yılında Konya’mız oldu” diyen Akyürek, şöyle devam etti: “Konya ihracatında savunma sanayinin payının yüzde 20’leri bulduğunu ve geçtiğini söylersek, çok önemli bir aşamayı geçtiğimizi söylemiş oluruz. ASELSAN, teknik donanım ve kalite olarak teknoloji, yerli ve milli savunma sanayine katkısıyla Türkiye’nin parlayan yıldızlarından birisi.”

Akyürek, 2021 yılında doğal afetler, yangınlar ve sel felaketlerinin de yaşandığını dile getirerek, Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin doğal afetlere karşı bütün imkânlarıyla ve büyük özveriyle destek verdiğini söyleyerek tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. Başkan Akyürek, “2021 yılında kuraklık problemiyle karşı karşıya kaldık. Son haftalarda yağan yağışlar son 50 yılın ortalamasının üstüne bir miktar çıktı. 2022 yılının daha bereketli geçmesini diliyoruz. Konya, Türkiye’nin tarımsal üretiminin neredeyse 5’te birini karşılayan bir şehrimiz. Dolayısıyla kuraklıktan sadece Konya değil tüm Türkiye etkileniyor. Hükümetimiz bu noktada ülke bazında da Konya olarak da kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin önemli bir bölümüne katkı yaptı. Türkiye çapında 6,5 milyar lira civarında kuraklıktan etkilenen çiftçilerimize destek olundu. Konya’da ise kuraklıktan etkilenen 48 bin 859 çiftçimize yaklaşık 357 milyon liralık destek oluşturuldu” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.