Altay: ‘Dünyada Kimse Kalmasa Biz Filistin Davasını Savunmaya Devam Edeceğiz’

Altay: ‘Dünyada Kimse Kalmasa Biz Filistin Davasını Savunmaya Devam Edeceğiz’
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Filistin El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’i ziyaret etti. Filistin halkının her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Altay, “Dünyada kimse kalmasa Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın kardeş şehri Filistin El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’i ziyaret etti.

“Kardeşliğimiz İlelebet Devam Edecek”

Türkiye-Filistin dostluğunun çok eskiye dayandığına işaret eden Başkan Altay, “Buraya iki sefer gelmek nasip oldu. Ev sahipliğinizden dolayı çok teşekkür ederim. Filistin halkının her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, her platformda Filistin davasının haklılığını anlatmak için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyor. Dünyada kimse kalmasa Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz inşallah. Kardeşliğimiz ilelebet devam edecek. Kardeş El Halil halkını ve tüm Filistinlileri selamlıyorum. İnşallah yarınlar daha güzel olur” dedi.

Geçtiğimiz aylarda El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in Konya’ya yaptığı ziyarette görüşülen su hizmetleri konusundaki işbirliğini hatırlatan Başkan Altay, gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“Bizi Hiç Yalnız Bırakmadınız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh de “Biz kendimizi Türk halkıyla bir bütün olarak görüyoruz. Türkiye bizim için en büyük dost ve kardeş ülke. Osmanlı Devleti zamanından beri kardeşliğimiz devam ediyor. Türkiye bizim her zaman yanımızda. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Size çok güveniyoruz. Kardeş şehrimiz Konya'ya gittiğimizde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Siz de kendinizi burada öyle hissedin. Sizinle her türlü işbirliğine hazırız" İfadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.