Anadolu’da Farkını Ortaya Koyan Bir Köy Ortaokulu

Anadolu’da Farkını Ortaya Koyan Bir Köy Ortaokulu
Hamzalar Köyü Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkıları ile düzenlenen basketbol turnuvaları oldukça renkli geçiyor. Bölge’nin üzüm ile meşhur olması da örnek alınarak kurulan basketbol takımlarına verilen isimler de bir o kadar ilginç.

Konya’nın Bozkır İlçesi’ne bağlı Hamzalar Köyü Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkıları ile düzenlenen basketbol turnuvaları oldukça renkli geçiyor. Bölge’nin üzüm ile meşhur olması da örnek alınarak kurulan basketbol takımlarına verilen isimler de bir o kadar ilginç. Bu yıl ilk olarak düzenlenen turnuvalara katılan takımların isimleri ise şu şekilde; Pekmezgücü, Üzümspor, Hamzalarspor, Ekşi Karaspor, Gölge Kuruları, Çekirdeksizler, Yenilmezler, Muhteşem Beşli.

Okul Müdürü Yusuf Kısa turnuvalar hakkında bilgi vererek, “Anadolu’nun ücra köylerinden birisi olan Hamzalar üzümü ile meşhur olan bir bölge. Bizler burada görevce başladıktan sonra tüm öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte neler yapabiliriz diye uzun bir araştırma yaptık. Gerek öğrencilerimiz gerek aileleri hepsi canla başla çalışan insanlar. Özellikle öğrencilerimiz arasında birlik ve dayanışmanın daha da perçinlenmesi için sportif çalışmalara ağırlık verdik. Bu düşünce ile bölgede kurulan 8 ayrı Basketbol takımı çalışmalarına hız verdi” diye konuştu.

“Takımlarımızın isimleri de bölgede yetişen üzümlerin isimlerinden oluşması da ayrı bir renk kattı” diyen Yusuf Kısa, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Bu yıl Basketbol turnuvasını düzenleyen Beden eğitimi öğretmeni Yakup Hilmi Duran’ın önderliğinde tüm öğretmen arkadaşlarımızın da destekleri ile 2019-2020 Hamzalar Basketbol Ligi adından turnuvalar düzenlendi. Turnuvaya katılan 8 takımın içerisinde finale çıkan ekipler Üzümspor ve Pekmezgücü oldu. Finalde karşılaşan iki takımın zorlu mücadelesinde Üzümspor son saniye üçlüğüyle maçtan galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

Basketbol turnuvasının asıl amacı kazanmak değil öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bütünleşmesi, öğrenciler arasında birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu geliştirmesi açısından önemli bir adım idi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere fairplay ruhuyla mücadele ettikleri için ayrıca teşekkür ederim.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.