“Arama Kurtarma”ya Gönüllü Oldular!

“Arama Kurtarma”ya Gönüllü Oldular!
Ilgın Belediyesi, belediye personelinden oluşan gönüllü arama kurtarma ekibi kurdu.

Ilgın Belediyesi, belediye personelinden oluşan gönüllü arama kurtarma ekibi kurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile kurulan timin eğitimi için bir protokol yapan Ilgın Belediyesi, hem kendi bölgesindeki hem de AFAD koordinasyonunda Ülkemizin değişik yerlerinde meydana gelebilecek afetlere müdahale edebilecek yetenek ve kabiliyette bir tim oluşturacak.

Bu kapsamda, Ilgın Stadyumda gerçekleştirilen programda gönüllü personellere Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri tarafından ilk eğitim verildi. Eğitime Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ve gönüllü olan Ilgın Belediyesi çalışanları katıldı. Doğal afetlerde yapılması ve yapılmaması gerekenlerin, doğal afet öncesinde hangi tedbirlerin alınacağının anlatıldığı eğitim programında Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, eğitimlerin sonunda güçlü bir arama kurtarma ekibinin kurulacağını söyledi.

Ekibe gönüllü olarak katılan belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Ertaş, “Yaklaşık 55 bin nüfuslu ilçeye hep birlikte hizmet ediyoruz. Olağanüstü felaket anında belediyedeki ekiplerimizin hazır olması gerektiğini düşündüğümüz için buradayız. Bu eğitimler sonunda güçlü bir arama kurtarma ekibinin kurulacağına inanıyorum” dedi.

Ertaş, şöyle devam etti: “Amacımız deprem bakımından riskli bölgede olan ilçemizi olası afetlere ve afet sonrası ihtiyaç duyulan arama kurtarma ve insani yardım konularında hazırlık yapmaktır. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak bir çalışma yapıyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve İtfaiye Dairesi Başkanımız Cevdet İşbitirici’ ye teşekkür ediyorum.”

Belediye personelinden oluşturacakları arama kurtarma timinin yanında vatandaşlardan da gönüllülük esasına göre bir ekip oluşturacaklarını, bu amaçla da Doğa Sporları Topluluğu da kurduklarına işaret eden Başkan Ertaş, bu timler sayesinde sadece doğal afetlerde değil ilçemizde ihtiyaç duyulan her alanda arama kurtarma faaliyeti yapabilecek bir ekip oluşturacaklarını da vurguladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.