Atatürk’e Hakarete, Eğitim-İş’ten Büyük Tepki!

Atatürk’e Hakarete, Eğitim-İş’ten Büyük Tepki!
Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit: “Atamıza ve Cumhuriyetimize dil uzatan veya uzatmayı düşünen kim veya kimler varsa bilsinler ki karşılarında Eğitim-İş’ i bulacaklar”

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Atamıza ve Cumhuriyetimize dil uzatan veya uzatmayı düşünen kim veya kimler varsa bilsinler ki karşılarında Eğitim-İş’ i bulacaklar” dedi.

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, ADD Konya Şube Başkanı Sinan Düzen’li düzenledikleri basın açıklamasıyla, Atatürk’e hakaret eden öğretmene tepki gösterdi.

Eğitim-İş Sendikası binasında düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Atatürk’e karşı hakaretin tırmanışa geçtiğini iddia ederek, “Maalesef ülkemizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı, yapılan ve özellikle de son zamanlarda iyice tırmanışa geçen, saldırılar ve karalamalar için toplanmış bulunmaktayız. Selçuklu İlçesi’ne bağlı olan, Öğretmen Fethiye Onsun İlkokulu’nda güya bir öğretmen olan (E.Y.) isimli kişi tarafından, kendisine emanet edilen öğrencilerimize Mustafa Kemal Atatürk için burada dile getiremeyeceğimiz şekilde hakaretlerde bulunmuş ve bu iddia ile hakkında gerekli idari soruşturma açılmıştır. Bu şahsın facebook paylaşımlarını basın açıklamamızın sonunda sizlere dağıtacağız. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti olup, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Maalesef okullarımızda üzülerek görüyoruz ki, Cumhuriyete karşı, Atatürk’e karşı ileri derecede alerjisi olan yöneticiler ve öğretmenler peydah olmuştur” diye konuştu.

“CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Özgür Ulaş Yiğit, Atatürk’e hakarette bulunan öğretmen hakkında suç duyusunda bulunacaklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İktidar gücünü arkasına alarak, cumhuriyet düşmanlığı yapan, Atatürk düşmanlığı yapan her kim olursa olsun karşısında bizi yani Eğitim-İş’i bulacaktır. Bu öğretmen hakkında Konya Valiliği’nin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı soruşturmayı tüm birimlerimizle dikkatlice takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Ayrıca bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurumuzu da yapacağız. Konya’mızda, okullarımıza maalesef bakanlığın iznini alarak giren tüm dernek, vakıf, cemaat ve bil cümlesine ve ayrıca çocuklarımıza, cumhuriyetimizi ve Atamızı kötülemeye, dinsiz göstermeye, aşağılamaya kalkışan buna yeltenen herkese ama herkese sizlerin aracılığı ile bir mesaj vermek isteriz. Biz bu yola baş koyduk, Eğitim-İş olarak bizim derdimiz, ne koltuk, ne mevkii ne güç ne de herhangi bir şey, bizim derdimiz ülkemiz ve çocuklarımız. İşte bu yüzden sonucu ne olursa olsun, Atamıza ve Cumhuriyetimize dil uzatan veya uzatmayı düşünen kim veya kimler varsa bilsinler ki karşılarında Eğitim-İş’ i bulacaklar.”

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Konya Şube Başkanı Sinan Düzenli ise şöyle konuştu: “Gerek şahısların gerekse her yerde Atatürk’e karşı yapılan hakarete, aslı olmayan ithamlara, yazılara ve paylaşımlara tepki gösterdik. Tepki göstermeye de devam edeceğiz. Kabul edilir bir durum değildir. Atatürk’e hakarette bulunan öğretmen hakkındaki soruşma sürecini takip edeceğiz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.