Bakan Kurum: “Gençler için daha güzel bir gelecek hazırlamak zorundayız”

Bakan Kurum: “Gençler için daha güzel bir gelecek hazırlamak zorundayız”
Konya’da 15 Temmuz Yurdu’nun açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençler için daha güzel bir gelecek hazırlamak zorunda olduklarını belirterek, gençlere seslendi. Bakan Kurum, “Sizler ülkemizi ve coğrafyamızı geleceğe taşıyacaksınız. Hep daha iyi bir eğitim almalı, bilgili, araştıran, sorgulayan bir nesil olarak yetişmelisiniz. Bunun yanında öğrenen, üreten gençler olmak zorundasınız” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Gençler için daha güzel bir gelecek hazırlamak zorundayız. Sizler ülkemizi ve coğrafyamızı geleceğe taşıyacaksınız. Hep daha iyi bir eğitim almalı, bilgili, araştıran, sorgulayan bir nesil olarak yetişmelisiniz. Bunun yanında öğrenen, üreten gençler olmak zorundasınız” dedi

Bakan Kurum, Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ‘15 Temmuz Yurt Yerleşkesi’nin açılış törenine katıldı.

Ülkemizin geleceği ve istikbali olan gençler için inşa edilen 15 Temmuz Yurdu’nun açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Murat Kurum," Yurdumuz öğrencilerimiz için, Konya’mız ve Selçuklu’muz için hayırlı olsun. Yurt kapasitesine baktığımızda Konya’mız Türkiye'de bu konuda da lider ve en fazla yurt kapasitesine ilimizdir. Konya’mız tarih ve kültür şehri olduğu gibi aynı zamanda da bir eğitim şehridir. Burada gençlerimiz için yapılması gereken hangi adımlar varsa onları belediyelerimizle birlikte atmaya devam ediyoruz. Gençler için daha güzel bir gelecek hazırlamak zorundayız. Sizler ülkemizi ve coğrafyamızı geleceğe taşıyacaksınız. Hep daha iyi bir eğitim almalı, bilgili, araştıran, sorgulayan bir nesil olarak yetişmelisiniz. Bunun yanında öğrenen, üreten gençler olmak zorundasınız. Tarihini bilen,  vatanına milletine bağlı milletine ve ülkesine sevdalı gençlere her zamankinden çok daha ihtiyacımız var.  Mazlum coğrafyanın, Türk İslam dünyasının size ihtiyacı var. Bunu asla unutmayın. Türkiye beklenendir. Sizleri her zaman birileri bekliyor olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE EĞİTİMDE BÜYÜK HAMLELER GERÇEKLEŞTİRDİ" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yılda eğitime öğretimde büyük hamleler gerçekleştiğini dile getiren Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başörtüsü nedeniyle okullara alınmayan, imkansızlar nedeniyle okula gidemeyen, katsayı nedeniyle üniversiteye giremeyen evlatlarımız vardı. Bugün Türkiye bu sorunlarını aşmış, eğitim noktasında geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülke haline gelmiştir. Bu mücadeleyi yıllar boyunca hepimiz verdik ve 18 yıldır eğitime harcanan bütçemizi 10 milyar TL’den 161 milyar TL’ye çıkardık ve verilen burs sayısı da öğrenci sayısı da burs miktarı da artmak suretiyle bu süreçte eğitime olan desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Geldiğimiz 76 olan üniversite sayımızı 207'ye, öğretim elemanı sayısını 70 binden 170 bine, öğrenci sayımızsa tam beş kat arttı. 1.6 milyondan 8 milyona yükselttik."

Bakanlık projelerine de değinen Bakan Kurum, şunları kaydetti: “19 üniversiteyle birçok önemli protokole imza attık. Birçok üniversite binası ve derslik inşa ettik. En son Marmara Üniversitesi için Cumhurbaşkanımızın adıyla anılacak külliye projemizin temelini attık. Yine ülke genelinde 72 bin öğrenci kapasiteli yurt, 1100 okul inşa ettik. Öğrencilerimizin gönüllerince spor yapabileceği 1000'e yakın spor salonunu da gençlerimize armağan ettik. Yurtlarımızın yatak kapasitesini 677 bine çıkarttık. İnşallah bu sayıyı önümüzdeki yıllarda 865 bine kadar çıkaracağız. Bize göre barınma ihtiyacı olmadığı için eğitimine devam edemeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Öğrencilerimize yurt imkanını eksiksiz olarak vermeliyiz."

"BELEDİYELERİMİZE EĞİTİME OLAN DESTEKTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, Konya'nın eğitim alanında büyük bir atılım içinde olduğunu belirterek, "Mahalli idarelerimizin eğitime gerçek manada gönül vermiş olmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanlarımız eğitim alanındaki konularla ilgili her hafta kapımızı çalıyorlar. Daha dün Şehit kardeşimiz Bayram Olgun'un 3 sene önce bir sosyal paylaşım sitesinde kütüphane açılma arzusu 2 gün içerisinde kütüphanenin hazırlanmasıyla gerçekleştirildi. Bunun haricinde okullar, yurtlar, tabiat okulları, trafik eğitim parkları gibi güzel eserleri görüyoruz. Bunlar belediyelerimizin eğitimin tamamen içinde olduklarını gösteren çalışmalar. Bunlar bize büyük bir kuvvet, güç ve moral veriyor.  Bugün de üniversite eğitimi için şehrimize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barınmaları ve amaçları belli olmayan mihrakların ellerine düşmemeleri için inşa edilmiş güzel bir eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Böyle güzel bir yurdu açmak bizler için de büyük bir mutluluk. İnşallah bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini buradan ilan etmek istiyor, açılışı yapılan eserin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

“BİZ GENÇ NÜFUSU İLE ÖVÜNEN BİR ÜLKEYİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da AK Parti olarak gençlere önem verdiklerini anlatarak, şöyle konuştu: “Hepimizin hedefi iyi insan yetiştirmek, bu ülkeye hizmet eden aklını vicdanını kimseye teslim etmemiş, sadece  vatanı ve milleti için çalışan, fedakar , üreten ve başarılı gençlerin yetişmesini arzu ediyoruz. Bu noktada atılmış güzel bir çaba ve emek. Bize de bu yurtların imkanlarının haklarını vermelerini istiyoruz. Buradan ayrılırken Konya’yı unutmamalarını, Konya’yı ikinci bir memleket olarak bilmelerini, bu yurtta geçirdikleri süre zarfında güzel dostluklar, anılar, başarılar, arkadaşlıklar biriktirerek buradan ayrılmalarını istiyoruz. Hedefleri büyük tutarak bu ülke için hepsinin çok ciddi başarılar elde edeceklerine eminiz ve kendilerine güveniyoruz. Biz her daim ‘gençlerimiz için neler yapabiliriz?’ bunun çabası içerisindeyiz. Bu ülke gençleri ile övünen bir ülke. Yaşlanan Avrupa nüfusuna baktığımızda biz genç nüfusu ile övünen bir ülkeyiz. O yüzden siz kıymetli gençlerimiz için ne yapsak azdır.”

"EĞİTİME 278 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise belediye olarak bugüne kadar eğitime 278 milyon lira bedelinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Konya'nın, tarımda, sanayide, turizmde Anadolu’da ve bölgesinde öncü olduğu gibi yüksek öğretim alanında da ülkemizde en güçlü ilerden biri olduğuna işaret eden Pekyatırmacı, şöyle devam etti:  "İlçemizde yaklaşık 100 binin üzerinde öğrenci misafir ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz ailelerinin bizlere emanetidir. Belediye olarak öğrencilerimizi sosyal, kültürel ve toplumsal alandaki her türlü ihtiyaçlarını önemsiyor ve bu ihtiyaçların giderilmesi için de üzerimize düşen faaliyetleri yürütmek için çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada tüm öğrencilerimize bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Bize en çok talepte bulunulan konuların başında kütüphane ve etüt merkezi gelmektedir. İnşallah en kısa sürede Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’mizin hemen karşısında yapımı devam eden yeni binamızda gençlerimizin kütüphane ve etüt merkezi ihtiyacını karşılayacağımız ilk Selçuklu İlçe Kütüphanemizi hayata geçiriyoruz. Şimdiden gençlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum."

"OTEL KONFORUNDA YURT YERLEŞKESİ KAZANDIRDIK"

Bugün açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi'nin de Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan önemli bir eğitim tesisi olduğuna değinen Başkan Pekyatırmacı, "Türkiye’nin en büyük öğrenci kapasitesine sahip ilçemizde üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla otel konforunda bir yurt yerleşkesi projelendirdik ve kısa sürede hizmete kazandırdık. İhale bedeli 18 milyon 747 bin 663 TL olan ve 17 bin 178 metrekare alan üzerine inşa edilen yurdumuz 7’şer katlı 2 bloktan oluşmakta olup 250 oda ve 1000 yatak kapasitesine sahiptir. Yurt yerleşkemizin üniversite öğrencilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu eğitim tesisinin şehrimize kazandırılmasında büyük emeği olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve kıymetli haziruna teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini keserek "15 Temmuz Yurt Yerleşkesi"nin açılışını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte yurt binalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum ve Pekyatırmacı daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış törenine Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Orhan Erdem ve Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, , Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Konya Teknik Üniversitesi rektörü Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.