Bakındı: ‘Sendikacılık Kibirli Bir İş Değildir’

Bakındı: ‘Sendikacılık Kibirli Bir İş Değildir’
TOLEYİS Konya Şube Başkanlığına Uğur Ülker seçildi. Genel Kurula katılan TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, “Sendikacılık kibirli bir iş değildir” dedi.

TOLEYİS Konya Şube Başkanlığına Uğur Ülker seçildi. Genel Kurula katılan TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, “Sendikacılık kibirli bir iş değildir” dedi.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikasının (TOLEYİS) Konya ve Havalisi 1. Olağan Genel Kurulu Sendikanın Genel Başkanı Cemail Bakındı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.  İki adayın yarıştığı genel kurulda, adaylardan Uğur Ülker TOLEYİS Konya Şube Başkanı seçildi. 

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen Genel Kurula Toleyis Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, Genel Merkez yöneticileri, şube başkanları, Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Toleyis Konya İl Temsilcisi Kasım Mut ve delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını yapan TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı yaptığı konuşmasında Konya’nın bir barış şehri olduğunun üzerinde durarak, “Konya Anadolu Selçuklu devletinin başkenti ve Hz. Mevlana ile bir barış şehri olmuştur. Dünyanın her tarafından barış, kardeşlik ve sarılmak isteyen herkes bu şehre geliyor. Ülkemizin zor durumunda iken bir yiğit olan Atatürk doğmuştur. Ülkenin haline görmüş ve kurtuluşu için mücadele etmiştir. Ona hepimiz çok şeyler borçluyuz. Şeker fabrikaları, Sümerbank ve Eti gibi birçok tesis kuruldu. Ülkemizin gelişmesini sağladı. Birçok tesislerimiz ve değerlerimiz satıldı. Atatürk öldüğü zaman Gençliğe Hitabe ve Nutuk’u bizlere bıraktı.  O insanına güveniyor ve seviyordu. 100 yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizle biz çok güzel değerler kazandık. İslam Âleminin içinde en üst düzeye çıkan ve kalkınan tek ülkeyiz. Türk kültürünün ulviyeti vardır. Sevgi ve kardeşlik kültürümüz vardır. Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize minnetimiz vardır. Beraber ve diri olmak zorundayız. Atatürk’ü unutmayın. Gelecek nesilleri onu ve kültürümüzü emanet edin. Bu ülkeyi böldürtmemeliyiz” dedi.

 

“Sendikacılık Kibirli Bir İş Değildir”

 

Sendikacılığın kibirli bir iş olmadığını belirten Genel Başkan Bakındı, “Toplu iş sözleşmesini taşörenlerle birlikte yaptık. Sendikacılık kibirli bir iş değildir. İdeolojik ve yandaş bir sendika olmadık. Tek yandaşımız işçilerimiz ve hakları oldu. 1977 yılında kurulan sendikamızı bugünlere birlikte getirdik.  TOLEYİS olarak Ay yıldızlı bayraktan başkasını kabul etmedik. Destek verdiniz bugün 40 binlere ulaştık.  Yaptığımız mücadeleyle ücretlerimiz iyi bir yere gelecektir.  Yeterli değildir. Bizim çocuklarımız işsiz kalmaya başladı. Suriyeliler ucuz iş gücü oluşturuyorlar.  Şimdi de Afganlar geliyor. Biz Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi terk etmedik. Ülkemizi yönetenlere sesleniyorum. Artık bir çare bulun. Ülkemizin geleceği iyi görünmüyor.  Bugüne kadar Suriyeliler için 40 ile 50 milyar para harcandığı söyleniyor.”

 

“Vergide Adalet İstiyoruz”

 

Vergide adalet istediklerine dikkati çeken Bakındı, şöyle devam etti: “Türkiye de vergide adaleti yoktur. Adalet olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Biz vergide ve her konuda adalet istiyoruz. Her 100 kişiden 65’şi vergi kaçırıyor. Hırsızlık neyse vergi kaçırmada öyledir. Kapitalist sistem gelir kaybına neden oluyor. Vergide adaletin sağlanması bütün çalışanların ortak talebi olmalıdır. Bundan hiç korkmayın. Birbirimizi sevmeli, saygı duymalı ve birlikte vergideki adaletsizliği yok ekmeliyiz.  TOLEYİS olarak bunun mücadelesine devam ediyoruz.  Yılbaşında asgari ücrete yüzde 21 zam yapıldı. Yüzde 12’sini vergiyle geri aldılar. Artık tıkandık. Doğru olanı ülkemizi yönetenler yapsın. Vergideki bu adaletsizliği gidersinler. Hepimiz gücümüz oranında vergi verelim. Bu sağlanmalıdır.  Bizim ve sizin tek isteği herkesin mutlu olması ve hakkettiği ücreti almasıdır. 30 günlük kıdem tazminatından geri adım atmayacağız. Bir olun, iri olun ve asla haklarımızdan birlikte vazgeçmeyelim. Konya’da ilk genel kurulumuzu yaptık. Göreve gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi ve Tarım-İş Sendikası Başkanı Abdülkadir Tamak konuşmasında taşeron işçilerin kadroya alınmasını Türk-İş’in mücadelesiyle gerçekleştirdiğini ifade ederek, “ Sendika olarak taşeron işçilerimizin kadroya alınmasında bir mücadele vererek, kadroya alınmasını sağladık. Naylon sendikalar bu işçilerimizin kadroya alınmasında mücadele verdiklerini söylüyorlar. Bu tamamen yanlış ve yalandır. Taşeron işçilerimizin kadroya alınması Türk-İş ve sendikamızın bir başarısıdır. TOLEYİS’ in Konya şubesinin açılmasından dolayı genel başkana teşekkür ediyorum. Genel kurulun Konya ya ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerken, göreve gelecek olan arkadaşlara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TOLEYİS Konya İl Temsilcisi Kasım Mutlu görevi kendi isteğiyle Uğur Ülker’e devretmesinden sevindiğini ifade ederek, “ TOLEYİS’ in Konya ve Havalisi şube başkanlığı görevimi kendi isteğimle Uğur İlker kardeşime devrediyorum. Aday değilim. Sizlerle mücadeleye birlikte yaptık. Allah’a şükürler olsun ki hem mücadeleyi kazandık. Sizlerin haklarını koruduk. Bundan böyle TOLEYİS’ in Konya İl Temsilciliği göreviyle Uğur kardeşimle birlikte sizlere daha iyi hizmet sunmaya çalışacağız. Bana verdiğiniz destek dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allahtan ülkemizin ve biz işçilerin birlik ve beraberliğini korumasını dileyerek, göreve gelecek olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. TOLEYİS Konya Şube Başkanlığı seçiminde iki aday yarıştı. 91 delegenin oy kullandığı seçimde Uğur Ülker 66 delegenin oyunu alarak, TOLEYİS Sendikası Konya Şube Başkanı seçildi. Diğer aday Celalettin Büyük Taşkapu’ da 16 oy aldı.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.