Başkan Kavuş: “Meram’da Keyfi Fiyat Artışlarına Asla Geçit Vermeyeceğiz”

Başkan Kavuş: “Meram’da Keyfi Fiyat Artışlarına Asla Geçit Vermeyeceğiz”
Meram Belediyesi zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına geçit vermemek adına ilçe genelindeki denetimlerini artırdı.

Meram Belediyesi zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek adına ilçe genelinde bulunan marketleri mercek altına aldı. Meram’da bulunan marketlerde ve alışveriş merkezlerinde özellikle temel gıda ürünlerinin etiket fiyatlarını ve geliş faturalarını inceleyen ekipler, ayrıca ürünlerin kasa fiyatlarını, gramajlarını ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını da denetledi.  

“MERAM’DA KEYFİ FİYAT ARTIŞLARINA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Denetimler hakkında açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüketicilerin son dönemde sıklaşan fahiş fiyat noktasındaki serzenişlerine hiçbir zaman kayıtsız kalmadıklarını ama son dönemde bu denetimleri iyiden iyiye artırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntı yaşayan insanlarımız varken keyfi fiyat artışı yapanlara asla göz yumamayız, yummayız. Bu sebeple periyodik aralıklarla sürdürdüğümüz denetimlerimizi daha da sıklaştırıp daha da derinleştirdik. Hemşehrilerimizin sağlığının tehlikeye atılmasına da ederinden fazla para ödemesine de gönlümüz asla razı olmayacaktır. Bu sebeple market ürünleri kaça almış, kaça satıyor hepsini tek tek inceliyoruz. Yaptığımız denetimlerde esnaflarımızın büyük çoğunlukla bu noktada hassas davrandığını görmüş olmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ama bu noktada toplum çıkarlarını düşünmeden hareket eden, fahiş fiyat uygulayarak toplum vicdanını rahatsız edecek derecede etiketlerle raflarını dolduran esnaflara da gerekli cezai işlemleri uygulamaya devam edeceğiz”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.