Başkan Kılca’dan 102 Yaşındaki Şehit Kızına Ziyaret

Başkan Kılca’dan 102 Yaşındaki Şehit Kızına Ziyaret
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde 1921’de şehit olan Bilal Yıldız’ın 102 yaşındaki kızını evinde ziyaret etti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eşi Şerife Kılca ve Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit ile birlikte 1921 yılında Afyon’da şehit düşen Bilal Yıldız’ın 102 yaşındaki kızı Ayşe Erarıcı’yı evinde ziyaret etti.

6 aylıkken yetim kalan şehit kızı Ayşe Erarıcı ile bir süre görüşen ve Erarıcı’nın halini hatırını soran Başkanı Hasan Kılca, millet olarak şehit ile gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETLERİ BİZİM DE BAŞIMIZIN TACIDIR”

Vatan için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden şehitlere ve gazilere çok şey borçlu olduklarının altını çizen Hasan Kılca, her zaman onların emaneti olan ailelerinin de yanlarında olduklarını söyledi.

Kılca, “Cennet ülkemizin bir karış toprağı için bedenini siper ederek canlarını teslim eden Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz. Kahraman askerlerimiz ülkemizin birliği için canını verirken, gazilerimiz ve şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarını da kendi ailemizden ayrı görmüyoruz. Karatay Belediyesi olarak şehitlerimizin emanetlerini sahipsiz bırakmıyoruz. Onlar bize şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ziyaretin anısına şehidin kızına Mevlevi Sancağı hediye etti. Ayşe Erarıcı ise sürpriz ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek; böyle güzel bir günde unutulmamanın kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.