Başkan Kurt’tan Esnafa “CE Belgesi” Uyarısı!

Başkan Kurt’tan Esnafa “CE Belgesi” Uyarısı!
Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt, son günlerde esnafın, CE belgesine ilişkin yaşadığı sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamayla, denetimler sırasında esnafın zor durumda kalmaması ve cezai müeyyide ile karşılaşmaması için uyarıda bulundu.

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt, son günlerde esnafın, CE belgesine ilişkin yaşadığı sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, denetimler sırasında esnafın zor durumda kalmaması ve cezai müeyyide ile karşılaşmaması için uyarıda bulundu.

Kurt, açıklamasında, “Odamızın yapmış olduğu istişareler neticesinde ortaya çıkan, CE işareti uygunluk etiketi yapı malzemeleri yönetmeliğine göre alüminyum doğrama ve pvc doğrama yapan, kapılar, pencereler, kepenkler, panjurlar, büyük kapılar ve ilgili bina donanımı olan her türlü üretimde aranmaktadır” ifadelerini kullandı.

Denetimler esnasında esnafın zor durumda kalmaması, cezai müeyyide ile karşılaşmaması için uyarıda bulunan Başkan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cam, alüminyum profil ve plastik ürünlerinin üretici firmalardan deney raporlarını temin ederek işletmelerinin CE işareti uygunluk belgesi için teknik raporunu hazırlatarak gerekli evrakları temin etmeleri önemle duyurulur.

Saygıdeğer esnaflarımıza hayırlı ve bereketli işler dilerim. Her daim esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.