Başkan Şen: ‘Yapamazsınız Diyenlere İnat Yapıyoruz!’

Başkan Şen: ‘Yapamazsınız Diyenlere İnat Yapıyoruz!’
Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, hem esnaf hem de Konya için çok önemli bir projeye imza atacaklarını belirterek, “Yapamazsınız, siz kimsiniz de garaj yapacaksınız?’ gibi odamızı küçük görüp bugün başkanlığa aday olanlara karşıda ‘Yeni Kamyon Garajı’ müjdemizi de veriyorum” dedi.

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, hem esnaf hem de Konya için çok önemli bir projeye imza atacaklarını belirterek, “Yapamazsınız, siz kimsiniz de garaj yapacaksınız?’  gibi odamızı küçük görüp bugün başkanlığa aday olanlara karşıda ‘Yeni Kamyon Garajı’ müjdemizi de veriyorum. Yeni Kamyon Garajı projemizle ilgili yer tahsisi yapılıp projeleri tamamlanmıştır. Yakın zamanda protokoller tamamlanıp inşallah yapımına başlanacaktır. Bununla ilgili detaylı bir proje tanıtım toplantısını ayrıca düzenleyeceğiz” dedi.

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak göreve geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza attıklarını anlattı.

“Bizimle Birlikte Esnafımıza Hizmette Köstek Değil Destek Olan Arkadaşlarıma Teşekkür Ederim”

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 yılının başında düzenlenecek olağan genel kurulunda Başkanlık yarışında yeniden göreve talip olduğunu anımsatan Ahmet Şen, ‘İçimizden Biri’ düsturuyla çıktıkları bu yolda göreve geldiği günden buyana esnafla sürekli iç içe olduklarına vurgu yaptı.

Başkan Şen, “Kimi zaman taksi duraklarında sabah 5 çayını içtik kimi zaman kamyon garajında kimi zaman bir yol kenarında şoför kardeşlerimizle hep bir arada olduk. Hem kendi mesleğim olduğu için hem esnafımızla bir arada olmak adına her hafta kamyon garajında esnafımızla bir araya geldik, taksi duraklarımızı sürekli ziyaret ettik, mesai kavramı gözetmeksizin ben ve yönetici arkadaşlarımın ve personelimizin telefonuna 24 saat ulaşıldı, esnafımız bize her türlü sorununda rahatça ulaşabildi, tüm çalışmalarda şoför esnafımızla istişare ederek karar aldık, biriken sorunları yönetim kurulumuz ve esnafımızla birlikte aştık. Esnafımız için bizimle birlikte mücadele eden köstek değil destek olan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve esnaf arkadaşlarıma hususen teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

“Kararlar Çoğulcu Katılımla Alındı”

 

“Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız çalışma taksici ve şehiriçi nakliyecilerden durak temsilcileri oluşturulması sağlanarak, yapılacak faaliyetlerde esnafımızı temsil eden durak başkanları ile istişarelerde bulunduk” diyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çoğulcu katılımla kararlar alındı, yapılan tüm çalışmaları birazdan açıklayacağım. Ancak bu süreçte tüm dünyayı etkisi altına alan Covid salgını tüm çalışma gruplarında olduğu gibi bizi de olumsuz etkiledi, toplu organizasyonlar yapılamadı fakat bizler bu süreçte toplantı düzenleyemediysekte birebir görüşmelerimizle çalışmalarımıza devam ettik. Pandemi sürecinde bizlerin sağlığı için mücadele eden sağlık ordusuna, huzurumuz için çalışan güvenlik ordusuna, bizleri bilgisiz bırakmayan değerli basın ordusuna sizlerin şahsında esnafımız adına teşekkür ederiz.”

Başkan Şen, gerçekleştirdikleri hizmet ve faaliyetlerden bazılarını şöyle özetledi: “Şoför ve 150 vatandaşla görüşmeler yapılarak tespit edilen sorunlar üzerine ‘Şoför Kart’ uygulaması başlatıldı kayıt dışılığın önüne geçildi, kamuoyunda oluşturulan güven sayesinde iş hacmimizin artması sağlandı.

Kamyon Garajında nakliyeci esnafımızla birlikte düzenlenen imza kampanyaları ile şehrimizde bazı çevre yollarında TEDES hız sınırları artırıldı takograf veri aktarım zorunluluğu uzattırıldı, esnafımızın sorunlarının çözümü sağlandı.

Hastane, Akaryakıt İstasyonu, Eğitim Kurumu, lastikçi, alışveriş merkezi gibi bazı tedarik gruplarıyla esnafımız adına indirim anlaşmaları yapıldı.

Plaka atölyesi, muayene istasyonu,  galericiler, bayiler ve kamyon garajına yakın bir adrese taşındı. Vatandaşlarımızın ve esnafın ulaşım ve zaman kaybı sorunu çözüldü.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Şehrimizdeki tüm taksi durakları, taksiler ve kamyon garajında  ve evden eve  nakliyecilerin dükkanlarında dezenfektan işlemi yapıldı kamyon garajı itfaiye aracıyla yıkandı. Ticari taksilerde haftalık dezenfekte işlemi yapılması için ilgili firmalarla anlaşma yapıldı. şuanda odamız tarafından her hafta sonu dezenfektan işlemi yapılmaktadır. Tam kapanma döneminde esnafımızın çalışması sağlanarak iş kaybı engellenmiş oldu.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı dönemlerde 65 yaş üstü üyelerimizin ihtiyaçları sorulmak üzere birebir arandı soruldu ve ihtiyaç beyan eden üyelerimizin ihtiyaçları karşılandı, gelir kaybı desteği alamayan 160 esnafımızla temasa geçilip destekten faydalanmaları sağlandı.

Taksici esnafımız için hayati önemde olan bir çalışmaya da büyükşehir belediyemizle birlikte imza attık. Belediye envanterinde de bulunan plakaların satışı iptal edilerek yeni oluşacak duraklara mevcut taksilerden kura ile belirlenmesi kararı alındı. Böylelikle taksilerin plaka değeri korundu, bu karar doğrultusunda Şehir Hastanesi taksi durağı adında kura ile  20 araçlık yeni durak oluşturuldu. Bu karardan dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay bey ve UKOME yetkililerine de hususen teşekkür ederiz.”

 

“Kamyon Garajı Yapıyoruz”

 

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Şen, Konyalılara ve üyelerine yeni kamyon garajı müjdesi verdi.

Esnafın huzuru için çok önemli ancak hem esnaf hem de Konya için çok önemli bir projenin müjdesini veren Başkan Şen, şunları kaydetti: “Yapamazsınız, siz kimsiniz de garaj yapacaksınız?’  gibi odamızı küçük görüp bugün başkanlığa aday olanlara karşıda ‘Yeni Kamyon Garajı’ müjdemizi de veriyorum. Yeni Kamyon Garajı projemizle ilgili yer tahsisi yapılıp projeleri tamamlanmıştır. Yakın zamanda protokoller tamamlanıp inşallah yapımına başlanacaktır. Bununla ilgili detaylı bir proje tanıtım toplantısını ayrıca düzenleyeceğiz.”

 

“Türkiye’nin En Büyük Kamyon Garajı Konya’da Olacak”

 

Şen, 370 bin metrekare alanda kurulacak ve bünyesinde 3 bin araçlık park alanı, komisyoncu dükkanı, restoran, fırın, kıraathane, market, çay ocağı, büfe, cami, konukevi, hamam wc, duş, terzi, ayakkabıcı, berber, sağlık kabini, atm, iletişimci ve servis hizmeti olacak yeni kamyon garajının tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kamyon garajı olacağını vurguladı.

Şen, “Bizler esnafımızın yanında görevimizin başındayız esnafımızın huzuru refahı için 2022 yılında yapılacak genel kurulda yeniden göreve talibiz, umut ediyoruz ki esnafımız en hayırlı kararı verecektir” ifadelerini kullandı.

(MÇ/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.