Bektaş: “Basın, Demokrasinin Gereği Özgür ve Bağımsız Görev Yapmalıdır”

Bektaş: “Basın, Demokrasinin Gereği Özgür ve Bağımsız Görev Yapmalıdır”
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Bektaş, “Basın, demokrasinin gereği özgür ve bağımsız olarak görev yapmalıdır. Bir ülkede temel insan hak ve özgürlüklerinin vazgeçilmez unsurlarından biride, bilgiye erişime ve ifade özgürlüğüne sahip bağımsız, özgür ve çok sesli bir basının mevcudiyetidir” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Bektaş, “Basın, demokrasinin gereği özgür ve bağımsız olarak görev yapmalıdır.  Bir ülkede temel insan hak ve özgürlüklerinin vazgeçilmez unsurlarından biride, bilgiye erişime ve ifade özgürlüğüne sahip bağımsız, özgür ve çok sesli bir basının mevcudiyetidir” dedi.

Bektaş, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Günümüzde salgın sürecini yaşadığımız bu dönemde başta ekonomi olmak üzere basın ve basın çalışanları yaşadığı sorunlarla birlikte siyasal ve ekonomik baskılara rağmen halkı bilgilendirme görevini yerine getiriyor. Gerçekleri aktarmak gibi kutsal bir görevi üstlenen, halkın haber alma hürriyetini savunan ve uğurda çalışan gazetecilerin görevini yaparken, hiçbir şekilde siyasal ve ekonomik baskı altında kalmamalıdır. Parti olarak her zaman basının ve basın çalışanlarının baskı altında kalmamalarını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Çünkü basın, demokrasinin gereği özgür ve bağımsız olarak görev yapmalıdır.  Bir ülkede temel insan hak ve özgürlüklerinin vazgeçilmez unsurlarından biride, bilgiye erişime ve ifade özgürlüğüne sahip bağımsız, özgür ve çok sesli bir basının mevcudiyetidir.  Bugün ülkemizin yaşamakta olduğu durum ise gerek insan hakları açısından gerek basın özgürlüğü açısından son derece kaygı vericidir. Umarım iktidar basının tüm sorunlarını çözer, özgür ve rahat bir ortamda görevlerini yerine getirmelerini sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle bütün medya mensuplarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlarken, görevlerini hiçbir baskıya uğramadan, özgür bir ortamda yerine getirmelerini diliyorum.”

 (Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.