Bektaş: ‘DSİ’yi Göreve Çağırıyoruz: Çiftçilerin Su Sıkıntısını Giderin’

Bektaş: ‘DSİ’yi Göreve Çağırıyoruz: Çiftçilerin Su Sıkıntısını Giderin’
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Karatay ilçesindeki tarlalarını sulayamayan Yarma ve Göçü mahallesindeki çiftçilerle bir araya geldi. Bektaş, “Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çiftçimizin tarlasındaki ürünü yanmasın ve verimi düşmesin diyoruz. Su ihtiyacı giderilmesini istiyoruz” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Karatay ilçesindeki tarlalarını sulayamayan Yarma ve Göçü mahallelerindeki çiftçilerle bir araya geldi. Bektaş, “Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çiftçimizin tarlasındaki ürünü yanmasın ve verimi düşmesin diyoruz. Su ihtiyacı giderilmesini istiyoruz” dedi.

Bektaş, beraberinde CHP Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğurtan Akgül, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş’la Karatay ilçesindeki tarlalarını sulayamayan Yarma ve Göçü mahallelerindeki çiftçilerle bir araya geldi. Ekili arazileri inceleyen Bektaş, DSİ ve ilgili kurumlardan çiftçilerin su sıkıntısının giderilmesini istedi.

Konya çiftçisinin susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini ileri süren CHP Konya İl Barış Bektaş,

“5 yıldır Konya’nın su ihtiyacının giderilmesi için iktidara önerilerde bulunuyoruz.  Konya kapalı bir havza yıllık 4,5 milyar metreküp su birikiyor. O miktardaki arazide kullanılıyor. Oysa Konya’nın 15 milyar metre küp tarımsal sulamaya ihtiyacı var. Susuzluğa mahkûm edilmemelidir.  Güneydoğu Anadolu projesi yapıldı. 55 milyar metreküp su kaynağı sağlandı. Burada kullanılan sadece 15 milyar metreküpü kullanılıyor. 40 milyar metre küp su boşa gidiyor. Neden Konya’ya getirilmesin? Yıllardır Konya’ya Seyhan’dan, Fırat’tan Dicle’den Kızılırmak’tan su getirilmek zorunluluğu vardır diyoruz. İktidar çiftçiye yapılacak 10 milyar liralık bu yatırımı çok görerek yapmıyor. Sadece bu paranın iki katını Kanal İstanbul’da köprüler için harcanacaktır. Buranın 10 katı parayı Kanal İstanbul için harcayacaktır. Konya’nın su sorunun çözümü için ciddi bir devlet projesi gerekiyor.  Konya’nın ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek, Ortadoğu’yu doyuracak bir projedir.  Bu projede karlılık düşünülmez. İktidarı sorumluluğa davet ediyoruz. Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çiftçimizin tarlasındaki ürünü yanmasın ve verimi düşmesin diyoruz. Su ihtiyacı giderilmesini istiyoruz. Her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya ve tarımsal sulama sorunun çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Haklı ve Adaletli Su Dağıtımı Bekliyoruz”

 

Çiftçi İsmail Karagöz ise haklı ve adaletli bir su dağıtımı yapılmasını beklediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Konya Ovası’nın susuzluğa mahkûm edilmesini çiftçiler olarak istemiyoruz. Yarma, Göçü, Sakyatan, Karakaya, Divanlar ve Zincirli mahallesinde çiftçiler, susuzlukla boğuşuyor. Ürünleri tarlada yanacaktır. Biz eşit ve haklı olarak bir su dağıtımı bekliyoruz. Bakın şu araziye insanlar ekerken gübresini mazotunu da harcıyorlar.  Bu ekinlere can suyu vermezseniz bu ekinlerden verim alamazsınız. Kuraklığa mahkûm ediyorsunuz. 15 bin dönüm ekili araziyi susuz bırakamazsınız.  En azından çiftçinin mahsulünü kaldırması için bir defaya mahsus barajlardan, Çumra’dan ve Beyşehir gölünden can suyu verilmesini istiyoruz.  Haklı ve adaletli bir su dağıtımı ve çiftçiye destek bekliyoruz. Çiftçilerimizin sorunlarıyla ilgilendiğinden dolayı başkanımıza da teşekkür ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.