Bektaş: “Esnafımız Ayakta Kalmakta Zorlanıyor”

Bektaş: “Esnafımız Ayakta Kalmakta Zorlanıyor”
Seydişehir İlçesi’nde esnaf ve sanatkarları ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Görünen o ki esnafımız zor durumdadır. Sorunları da giderek artarken, ayakta kalmakta zorlanıyor” dedi.

Seydişehir İlçesi’nde esnaf ve sanatkarları ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Görünen o ki esnafımız zor durumdadır. Sorunları da giderek artarken, ayakta kalmakta zorlanıyor” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Seydişehir İlçesi’nde esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, oda başkanlarıyla görüştü.

Bektaş beraberinde CHP Konya İl Başkanvekili Bekir Yaman, Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özer ve ilçe yöneticileriyle Seydişehir’de esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.  

Bektaş, “Seydişehir’de esnaf ve sanatkarları ziyaretlerimizde ekonominin zorlaşan şartlarıyla ve salgının etkisiyle de esnafımızın durumunun iyi olmadığını, sorunlarının da giderek arttığını gördük” diye konuştu.

“SALGIN SÜRECİNDE DE ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞMADI”

Daha sonra Bektaş, beraberindekilerle Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ı ziyaret etti. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, şöyle konuştu: “Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını biliyoruz.  Sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayıp genel merkezimize gönderdik. Türkiye genelinde de il ve ilçe başkanlarımızda bizim gibi ziyaretlerde bulunarak esnaf ve sanatkarlarımızı ziyaret ederek, raporlarını genel merkezimize gönderdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da kamuoyuyla paylaşarak, iktidardan esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözülmesiyle sahip çıkılmasını dile getirdi. Buna rağmen iktidar gereğince ilgilenmediği gibi, salgın sürecinde de esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturamadı. CHP olarak takip ediyoruz.”

“ESNAFIN TEMSİLCİSİ OLAN ODALARIMIZ ZORLAŞAN BU ŞARTLAR KARŞISINDA SUSMAMALI, SORUNLARINI DİLE GETİRMELİDİR”

“Ülkemizdeki ekonomik krizden çıkmanın yolu vardır” diyen Bektaş, şöyle devam etti:

“Öncelikle esnafımıza ve sanatkarımıza sahip çıkarak, yeterli düzeyde destek verilmelidir. Bugüne kadar verilen desteklerde çare olmadı. Ziyaret ettiğimizin esnaflarımızın durumu iyi değildir. Satış yapamadıkları gibi, ödemelerini düşünüyor.  Eğer esnafımıza yeterince destek verilseydi ekonomide hareketlenirdi. Ödemelerini de rahat yapabilirdi. Ancak görünen o ki esnafımız zor durumdadır. Sorunları da giderek artarken, ayakta kalmakta da zorlanıyor. Umarım en kısa sürede iktidar zor durumda olan esnafımızın sorunlarını çözerek, sahiplenir. Esnaf ve sanatkârlarımızın temsilcisi olan odalarımızda zorlaşan bu şartlar karşısında susmamalı ve sorunlarını dile getirerek, iktidarı uyarmalıdır. Bizde CHP olarak esnafımızın ve sanatkarlarımızın yanında durarak, her türlü sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

AYPAR: “PANDEMİ SÜRECİ ZORLU BİR SÜREÇ OLUP, ESNAFIMIZ ZOR DURUMDADIR”

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ise CHP’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çileli ve ihmal edilen esnaf ve sanatkarları temsil ediyoruz. Pandemi süreci zorlu bir süreç olup, esnafımız zor durumdadır.  Bağ-Kur primlerimiz yükselmiştir. İşlerimiz iyi durumda değildir. Devletimize vergisini ödeyen esnaf ve sanatkârlarımıza daha yeterli destek verilerek, sahiplenmesini istiyoruz. Son bir yıldır ödeyemediğimiz kredilerimizin ve vergilerin ötelenmesini ya da yarısının alınmamasını istiyoruz. Sorunlarımızın takip ederek, gündeme getirmenizden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ÖZEL: “KARŞILAŞTIĞIMIZ TABLO HİÇ İYİ DEĞİL”

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel de, “Esnaflarımızı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaretlerimizde gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Yarın ne yaparız endişesi içindeler. Pandemi sürecinde verilen desteklerde esnafımıza çare olmamıştır. Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımızı rahatlatacak daha fazla destekler verilerek ayakta kalması sağlanmalıdır” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.