Bektaş: ‘Hakaret ve Küfür Eden mi Atanıyor?’

Bektaş: ‘Hakaret ve Küfür Eden mi Atanıyor?’
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Bundan sonra bir yere atanabilmek için muhalefet partilerine hakaret etmek mi lazım? Bir yere sövmek mi gerekir?” diye sordu.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Bundan sonra bir yere atanabilmek için muhalefet partilerine hakaret etmek mi lazım? Bir yere sövmek mi gerekir?” diye sordu.

Bektaş, partisinin Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Bekir Yaman, İl Sekreteri Cemile Tekin, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Rektör Atamalarına Siyasi Bakılmamalıdır”

Rektör atamalarına da değinen Bektaş, “Son rektör atamalarında Konya Teknik Üniversitesi’ne bir rektör atandı. Bu atama yeterliliği olmayan, liyakatsiz ve siyasi bir atamadır. Oysa rektör atamalarına siyasi bakılmamalıydı. Atananların işi gücü siyaset olmamalıdır. İşi ilim ve bilim olmalıdır. Üniversiteler siyasetten uzak durmalıdır. CHP’ye hakaret ve küfür edenler atanmamalıydı” diye konuştu.

‘Atanan İsimler Siyasilerden Daha Fanatik’

Yandaş atamalarına alıştıklarını savunan ancak rektör atamalarında öyle bir noktaya gelindiğini gösterdiğini ileri süren Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atanan isimler, AKP milletvekillerinden, il başkanlarından, yöneticilerinden daha fanatik. Sosyal medyada, CHP Genel Başkanıyla işi gücü olmadığı halde, en büyük hakaretleri ediyor, terörist ilan ediyor. Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik başta olmak akademik kariyerini geçtik, liyakat, uluslararası camiada geçerli olan bilimsel makaleler yazmalı, bilim üretmeli, öğrenci yetiştirmeli, işi bu olmalı.

Bundan sonra bir yere atanabilmek için muhalefet partilerine hakaret etmek mi lazım? Bir yere sövmek mi gerekir?”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.