Bektaş: “Karşılaştığımız Tablo Hiç İyi Değil”

Bektaş: “Karşılaştığımız Tablo Hiç İyi Değil”
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş: “Esnafımızı ziyaretlerimizde karşılaştığımız tablo hiç iyi değildir. İşlerinin iyice kötüye gitmesinden dolayı bitme noktasına gidiyor. Kira, vergi ve borçlarından dolayı ayakta kalmakta zorlanıyorlar. Biran önce kısıtlamaların kaldırılarak, kontrollü bir şekilde normalleşmeye gidilmesini bekliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnafımızı ziyaretlerimizde karşılaştığımız tablo hiç iyi değildir. İşlerinin iyice kötüye gitmesinden dolayı bitme noktasına gidiyor. Kira, vergi ve borçlarından dolayı ayakta kalmakta zorlanıyorlar. Biran önce kısıtlamaların kaldırılarak, kontrollü bir şekilde normalleşmeye gidilmesini bekliyor” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Bektaş, Selçuklu Yazır Garaj çevresindeki esnafları ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı. Bektaş,  esnafın bitme noktasına geldiğini ve yapılan destekler ve yardımlardan birçok esnafın faydalanamadığını söyledi.

Selçuklu Yazır Garaj çevresindeki büfe, lokanta, restoran, kasap, market, emlakçı ve berber esnafının ziyaretinde Bektaş’a, parti il yönetim kurulu üyeleri de eşlek ederek, maske dağıtımı yaptı.

Esnafların sorunları hakkında bilgi alan ve esnaf gezisini değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Bektaş, esnafın gerek ekonominin iyi gitmemesi ve gerekse pandemi sürecinde bitme noktasına geldiğine dikkati çekerek, “Esnafımızı ziyaretlerimizde karşılaştığımız tablo hiç iyi değildir. İşlerinin iyice kötüye gitmesinden dolayı bitme noktasına gidiyor. Kira, vergi ve borçlarından dolayı ayakta kalmakta zorlanıyorlar.  Biran önce kısıtlamaların kaldırılarak, kontrollü bir şekilde normalleşmeye gidilmesini bekliyor. Dövizin düşmesine rağmen özellikle gıda ürünlerinin hala pahalı olmasından dolayı da günlük masraflarını çıkaramıyor. Büyük marketlerden dolayı da cirolarının düştüğünü dile getiriyorlar.  ‘Gel Al’ servisinden umduğunu bulamamışlar. Günlük masraflarını dahi kurtaramıyorlar. Emlakçı esnafımızda da durum hemen hemen aynıdır. Durumları iyi değildir. Diğer taraftan esnafımıza verilen kira ve diğer desteklerden birçok esnafımızın yeterince yararlanamadığını gördük. Bu konuda özellikle standartların belirsizliği ve sistemsel hatalardan oldukça şikâyetçidir. Umarım esnaflarımızın sorunları çözüme kavuşturularak, sahip çıkılarak bitme noktasından kurtarılır. Yeterince destekler verilir” diye konuştu.

Esnaflarda, kiralarını, vergilerine ve borçlarını işlerinin iyi gitmemesinden dolayı ödeyemez duruma geldiklerini, verilen kira ve desteklerdeki sistemsel hataların önüne geçilmesini, kısıtlamaların kontrollü bir şekilde kaldırılarak normalleşme sürecine gidilmesini gerektiğini ifade etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.