Bektaş: “Konya halkı indirimi hak ediyor”

Bektaş: “Konya halkı indirimi hak ediyor”
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş: “Yüzde 70'ten fazla destek veren Konya halkı indirimi hak etmektedir. Konya’da su fiyatlarında, toplu ulaşımda indirim, öğrencilerimiz için aylık elkart abonman bedelinin 40 TL yapılmasını talep ettik. Otopark ücretlerinin kaldırılmasını istedik”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Yüzde 70'ten fazla destek veren Konya halkı indirimi hak etmektedir. Konya’da su fiyatlarında, toplu ulaşımda indirim, öğrencilerimiz için aylık elkart abonman bedelinin 40 TL yapılmasını talep ettik. Otopark ücretlerinin kaldırılmasını istedik” dedi.

Bektaş, partisinin Konya İl Başkanlığı’nda 26. dönem CHP Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt, il yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 23 Haziran’da yenilenen seçim sonrası Ekrem İmamoğlu’nun tekrar kazanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Bektaş, seçimde demokrasiye sahip çıkıldığını vurguladı.

Bektaş, şöyle konuştu: “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını yeniden Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla ülkemizin demokrasi tarihi adına çok mutluyuz. İstanbul seçimi egemenliğin kaynağı olan cumhuriyetimize ve devrimlerine sahip çıkıldığının ve o ruhun yaşadığının bir tespitidir.  Bunun yanında seçimin iptaline yönelik bir tepkiyi gördük.  Türk Milleti geleceğimiz ve demokrasimiz adına sandıkta bir koalisyon yaptı. Kardeşliğimize, toplumsal barışımıza karşı yapılan olumsuzlukları sert bir şekilde dışladı. Artık herkesin görüşlerini ve düşüncelerini açıkça söyleme dönemi başlamıştır.”

Konya Büyükşehir Belediyesine çağrıda da bulunan Bektaş, şunları kaydetti:

“Konya’da halkımızın yüzde 70 oyunu alan bir belediyemiz var. Yüzde 70'ten fazla destek veren Konya halkı indirimi hak etmektedir. Artık şeffaflığın geliştirilmesi ve halkımıza hizmet etme zorunluluğu vardır. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'ya daha fazla hizmet etmesi gerekir. Konya halkı, AK Parti için çantada keklik görülmemelidir. Şehrimizde su fiyatlarının hanede yaşayan kişi sayısı baz alınarak indirilmelidir. Toplu ulaşımda öğrencilerimiz için aylık elkart abonman bedelinin 40 TL yapılması, toplu ulaşımda indirim yapılması, 4 yaşına kadar çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanması, dini ve milli bayramlarda bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz olması gerekir. Yol kenarı otopark ücretlerinin kaldırılması ile ilgili sunulan önerimiz Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilmiştir. Komisyon, ilk toplantısını yapmış ve süre istemiştir. İstanbul seçimini bahane ederek ertelediler. Bunun takipçisi olacağız.  Artık Konya Büyükşehir Belediyesinde şeffaflık ve denetlenebilir ve halka hesap verebilirlik dönemi başlamalıdır. Konya Büyükşehir Belediyesi, CHP'den belediyecilik öğrenecek.”

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle sosyal medyada çokça dillendirilen “300 işçi çıkarma” meselesi ile ilgili de konuşan Bektaş, “Bunun gerçekleşmesini istemiyoruz. Ezilen kardeşlerimizin yanındayız. Her türlü siyasi ve hukuki girişimi yapıp, işçi kardeşlerimizin yanında olacağımızı buradan duyuruyoruz. Kötü ekonomik gidişatın faturasını kendi lüks araçlarından çıkarsınlar. İşçinin emeği ve alın terini boşa vermeyiz. Böyle bir iddianın gündeme gelmesinden bile aşırı rahatsızlık duyuyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi, kendine çeki düzen ver.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.