Bektaş: ‘Mermer Ocağının Açılmasıyla Tarım ve Özellikle Meyvecilik Bitecek’

Bektaş: ‘Mermer Ocağının Açılmasıyla Tarım ve Özellikle Meyvecilik Bitecek’
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Hadim Gerez Mahallesi’ndeki mermer ocağının işletmeye açılmasının yanlış bir karar olduğunu ve bu kararın Hadim ve bölgesindeki tarım ve özellikle meyveciliğin biteceği anlamına geldiğini öne sürdü.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Hadim Gerez Mahallesi’ndeki mermer ocağının işletmeye açılmasının yanlış bir karar olduğunu ve bu kararın Hadim ve bölgesindeki tarım ve özellikle meyveciliğin biteceği anlamına geldiğini ileri sürdü.    

Bektaş, beraberinde CHP Konya il yönetim kurulu üyeleriyle ilçe gezilerine Hadim ve Taşkent'te devam etti. Bektaş, beraberindekilerle Hadim İlçe Başkanı Salih Dinçer Sakallı, ilçe yöneticileriyle birlikte Hadim pazarındaki pazarcı esnafıyla ve ilçedeki esnafları ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Hadim İlçesi Gerez Mahallesi’ndeki Mermer Ocağının özel bir şirket tarafından işleteceği ve açılan dava hakkında bilgi alan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,  Mermer Ocağı sahasına giderek, incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Bektaş'ın mermer ocağı sahasındaki açıklamasına, partililer ve Hadim İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Orhan ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.

Mermer Ocağı’nın işletmeye açılmasının Hadim ve bölgesindeki tarımı ve meyveciliğin bitmesi anlamına geldiğini iddia eden Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hadim Gerez Mahallesi’ndeyiz. Burada açılması düşünülen ve özel bir şirket tarafından işletilecek olan Mermer Ocağı’nın bölgedeki tarımın ve meyveciliğin biteceğinin anlamına geliyor. 480 bin metrekare alandaki mermer ocağının işletilmesinin durdurulması için dava açılmıştır. ÇED Raporuna ihtiyaç yok denilerek mermer ocağının işletilmek istenmesi yanlış bir karardır. Mermer Ocağının işletilmesine izin verilirse aynı zamanda su havzası olan bu sahanın su kaynakları da kuruyacaktır. Hadim ve bölgesi Konya'yı besleyen su kaynaklarının havzası olup, Konya'nın yüksek oranda su ihtiyacını gidermektedir. Kaldı ki su kaynağı açısından oldukça fakir olan ilimiz Konya susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecektir."

"Mermer Ocağı İşletilirse Bölge Halkı Geçim Sıkıntısı Yaşayacak"

Barış Bektaş, mermer ocağının işletilmesiyle Hadim ve bölgesindeki halkının geçim sıkıntısı yaşayacağına dikkati çekerek, "Hadim ilçemiz ve bölgesi son yıllarda gerek tarımda gerekse meyvecilikte çok önemli aşama kaydetmiştir. Hadim'deki üreticilerimizin ürettiği meyvelerin yarısını kiraz oluşturuyor. Bu kirazı ihraç eden bölge halkı, ekonomik olarak ülkemize ve şehrimize önemli bir oranda katkı yapıyor. Özellikle küçükbaş hayvancılığın, arıcılığın yaygın olduğu bu bölgemizde, mermer ocağının işletilmesiyle burada yaşayan vatandaşlarımız aynı zamanda geçim sıkıntısına düşecektir. Bizim derdimizde mermer ocağının işletmeye açılmasıyla geçim sıkıntısı geçecek olan vatandaşlarımızın bu sorununa dikkat çekmektir. Onların derdine ortak olmaktır. Beklentimiz de mermer ocağının işletilmesine son verilerek, yanlış olan bu karardan biran önce dönülerek Hadim ve bölge halkının rahatlatılmasıdır. Hukuki anlamda da konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.   

Açıklamanın ardından Taşkent ilçesine geçen Barış Bektaş ile il yönetim kurulu üyeleri Taşkent ilçe Başkanı Hasan Balcı ve yönetim kurulu üyeleriyle esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.