Bektaş: “Şehitlerimizi Minnetle Yâd Ediyoruz”

Bektaş: “Şehitlerimizi Minnetle Yâd Ediyoruz”
Konya Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ettiklerini söyledi.

Konya Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ettiklerini söyledi.

Bektaş’ın, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir’i ziyaretinde CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ve partililerde eşlik etti. 

Bektaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Konya Şehit Aileleri Derneğimizi ziyaret ederek, bu anlamlı günü yâd etmek istediklerini belirterek, “Kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onların sorunlarının takipçisi olacağız. Hepimizin bildiği gibi, Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bu zafer aynı zamanda Türk evlatlarının inançla, imanla; kol kola, göğüs göğse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu anmalı günde parti olarak çeşitli programlar düzenledik. Karatay İlçe Başkanlığı’mız Çanakkale Savaşı’yla ilgili bir sergi açtı. Bizleri kabul eden Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir’e ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz” diye konuştu.  

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ise, “Çanakkale Savaşı, Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı uğruna emperyalist güçlere, sömürgecilere karşı en ağır şartlarda bile her türlü engeli aşabileceğini göstermiştir. Karatay İlçe olarak 18 Mart Çanakkale Şehitleri resim sergisi açtık. Sizlerin huzurunda ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZE MİNNET BORCUMUZU, DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKARAK ÖDEMEK ZORUNDAYIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir ise şöyle konuştu: “Bugün CHP Konya İl Başkanı Sayın Barış Bektaş, İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz ve Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ve yanlarındaki kardeşlerimize bizleri bu anlamlı günümüzde onurlandırdıklarını için Konya Şehit Aileleri olarak şükranlarımı sunarım. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını Türk Milleti olarak onurla yaşıyoruz. Çanakkale’de yeşeren ruh, Kuvay-i Milliye’yi harekete geçiren güce dönüşerek, bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye etmiştir. Bu günümüzü bizlere hediye edenlere olan minnet borcumuzu, devletimize, milletimize sahip çıkarak ödemek zorundayız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.