Belediyeyi 150 milyon lira borçla devralan MHP’li Başkan çok sert konuştu

Belediyeyi 150 milyon lira borçla devralan MHP’li Başkan çok sert konuştu
"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEDİK, YEDİRMEYECEĞİZ": Karaman'ın MHP'li Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 150 milyon lira borçla devraldığı iddia edilen belediyede borca rağmen yaptığı hizmetler için kendisini eleştirenlere zehir zemberek ifadelerde bulundu.

Karaman Belediyesi'ni AK Parti'den 150 milyon lira borçla devraldığı öğrenilen MHP'li Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı kendisini eleştirenlere ilişkin sert açıklamalarda bulundu.  

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni'nde sahnede yaptığı konuşmada sosyal medya üzerinden  sahte hesaplarla kendisini ve  yaptığı hizmetleri eleştiren kişilere :  "Diyorlarmış ki Kalaycı geldi geleli 3 ayda birçok etkinlik yaptı. Yani şöyle demek istiyor aslında, bu değirmenin suyu nereden geliyor. Emmioğlu biz israfı kestik israfı. Emmioğlu biz yandaş yoldaş kayırmadık. Biz hortumlardan kestiklerimizi, arttırdıklarımızı bu millete hizmet olsun diye sunuyoruz. Biz cebe çalışmıyoruz. Bunlar yapılan hizmetlerden rahatsızlar. Tabi nasıl bir yer bıraktıklarını biliyorlar" diye çıkıştı.

"BU AĞIR İTHAMLAR YENİLİR YUTULUR DEĞİL"

MHP'li Belediye Başkanı Kalaycı'nın sözlerine alınan AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan ise sosyal medya hesabı üzerinden MHP'li Başkan Kalaycı'ya yanıt verdi. AK Partili Başkan twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda : "Belediye Başkanı önceki dönem AK Partili Belediye yönetimlerini yandaşı ve yoldaşı kayırmakla, belediye kaynaklarını ceplerine atmakla hortumlamakla suçlamaktadır. Bu ağır ithamlar yenilir yutulur değil. Belediyenin tüm evrak ve belgeleri elinizde, tespit ettiğiniz suç ve suçlular varsa göreviniz gereği size düşen suç duyurusunda bulunarak suçluların yargılanmasını sağlamaktır. Sayın başkan boş boş konuşmayacaksın, hele iftira hiç atmayacaksın çünkü size yakışmaz. Milletimizin sizden beklediği laf yapmak değil, gereğini yapmanızdır" ifadelerine yer verdi.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEDİK, YEDİRMEYECEĞİZ"

AK Pati İl Başkanı Çağlayan'ın açıklamalarına ilişkin yanıtı gecikmeyen Belediye Başkanı Kalaycı, " Biz hiçbir konuşmamızda kimsenin adını vermedik ve kimseyi de hedef göstermedik. Emmoğlu ismi bir cekettir. Kim bu ceketi üstüne alırsa sözlerim onadır. Yaptığım açıklamaları üzerine alınıp, polemik yaratmaya çalışanlara da prim vermeyeceğiz. Biz Cumhur İttifakı'na bağlıyız ve öyle kalmaya da devam edeceğiz. Başkalarının bu hususta ne düşündüğü bizi ilgilendirmez. Belediye yönetiminde bulunduğumuz sürece tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik, yedirmeyeceğiz. Borç miktarını ve israf temelli harcamaları afişe ederek devr-i sabık oluşturma gayreti içerisinde de olmadık. Yaptığımız açıklamalar sabır sınırlarına gelindiğinin bir göstergesidir" ifadelerinde bulundu.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde; MHP'nin adayı Savaş Kalaycı yüzde 39,57, AK Parti'nin adayı Mahmut Sami Şahin de yüzde 38,41 oy almıştı. 

(Müslüm Evci/Haber Kent/ Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.