Büyük: “450 Bin 153 Örgün Eğitim Öğrencimiz Ara Tatile Girdi”

Büyük: “450 Bin 153 Örgün Eğitim Öğrencimiz Ara Tatile Girdi”
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “İlimiz genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki toplam 450 bin 153 örgün eğitim öğrencimiz, 2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlamışlardır”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İlimiz genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki toplam 450 bin 153 örgün eğitim öğrencimiz, 2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlamışlardır” dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müdür Büyük, mesajında, yaşamakta olduğumuz salgın sürecinin, ‘yeni normal’ olarak ifade edilen bir yaşam standardını hayatımızın merkezine yerleştirmiş durumda olduğunu ifade ederek, bu süreçten en çok etkilenen gruplardan birinin de öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte bir bütün olarak eğitim camiası olduğunu vurguladı.

“Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana, belli dönemlerde kısıtlı ve kontrollü olarak uygulanmış olsa da tam anlamıyla yüz yüze eğitim maalesef ki gerçekleştirilememiştir” diyen Büyük, mesajında şunları kaydetti:

“Sesleriyle okul avlularını süsleyen ve sınıflara hayat veren yavrularımız da onlardan uzak kalan, öğrencisiyle göz göze gelememenin hüznünü yaşayan öğretmenlerimiz de bu sürecin en kısa sürede bitmesini arzu etmektedir. 

2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde, Konya’mız genelindeki tüm öğrencilerimize uzaktan eğitim yoluyla ulaşma gayretinde olduk. Bu noktada okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin gösterdikleri gayretler, sürece çok büyük bir katkı sunmuştur.

Konya İnsan Mektebi kapsamında yürüttüğümüz Öğretmen Mektebi Projesi ile de her branştan, ilimizdeki öğretmenlerin büyük çoğunluğu ile akademisyenlerimiz ve yazarlarımız bir araya gelmişler, öğretmenlerimize bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarmışlardır.

Gerek EBA üzerinden, gerekse farklı video konferans yöntemleri üzerinden öğrencilerimiz canlı derslerinin yanı sıra çeşitli kültürel çalışmalara da katılım sağlamışlardır.

İlimiz genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki toplam 450 bin 153 örgün eğitim öğrencimiz, 2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlamışlardır.

Alışık olmadığımız bu yönteme çok hızlı bir şekilde entegre olarak eğitime olan inançlarını bir kez daha ispat eden ve bu inançla bir dönemi daha tamamlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Onlarla daha sağlıklı bir dünyada, çok özlediğimiz okullarımızın bahçelerinde ve sınıflarımızda buluşmayı diliyor, 3 haftalık yarıyıl tatilinin onlar için bereketli geçmesini temenni ediyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.