‘Can Kurtar Kahraman Ol’un Gönüllülerine AFAD’dan Eğitim

‘Can Kurtar Kahraman Ol’un Gönüllülerine AFAD’dan Eğitim
Türk Kızılay Selçuklu Şubesi’nin gönülleri ve personeli, deprem gibi afet durumlarında arama kurtarma görevine destek olmak için Konya AFAD’dan eğitim aldı.

Türk Kızılay Selçuklu Şubesi'nin gönüllüleri ve personeli, deprem gibi afet durumlarında arama- kurtarma görevine destek olmak için Konya AFAD’dan eğitim aldı. Şube hizmet binasında gerçekleştiren eğitimlerde AFAD Konya personelleri tarafından Deprem ve yangın gibi afet durumlarında arama- kurtarma görevine destek olmak gönüllere ayrıca uygulamalı da yapılması gerekenler de anlatıldı. Gerçekleştiren eğitimlere şube gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi.

 

‘Afetlere Hazır Olmak Önemli’

 

Gerçekleştirilen eğitimin ardından açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Selçuklu Şube Başkanı Zekeriya Kartal, “Afet olmadan afetleri önlemek mümkün hale gelebilir. Yılın belli zamanlarında çeşitli afetlere maruz kalabiliyoruz. Bu afetler ne yazık ki can ve mal kaybına da neden oluyor. Özellikle depremler olmak üzere yeniden inşa etme sürecine girmek zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla hem can ve mal kayıplarını azaltmak hem de maddi yönden uğradığımız kayıpları en aza indirmek için afetlere hazır olmak çok önemlidir. 2021 afetlere hazırlık yılı kapsamında Konya AFAD İl Müdürlüğü tarafından şube personellerimiz ve gönüllülerimize ‘Temel Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi’ verildi. Aynı zamanda Şenlendirme Projelerimizden ‘Can Kurtar Kahraman Ol’un AFET eğitimi de bu şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Eğitimlerimizin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ve çalışıma arkadaşlarına teşekkürlerimi iletirken, eğitimlere katılan gönüllerimize teşekkür ederim. Gönüllülerimiz ve vatandaşlarımıza afetsiz sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen eğitimlerin ardından AFAD Konya İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay Selçuklu Şubesi tarafından katılımcılara katılım belgesi verildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.