Çelik: “Bilgiyi Elinde Tutan Milletler Medeniyetin Şifresini de Elinde Tutmuş Oluyor”

Çelik: “Bilgiyi Elinde Tutan Milletler Medeniyetin Şifresini de Elinde Tutmuş Oluyor”
Kütüphaneler Eğitim Kurumlarımızın Kalbidir: Meram Kaymakamı Resul Çelik, dünyanın çok hızlı bir değişim içerisinde olduğunu belirterek, “Bilgiyi elinde tutan milletler medeniyetin şifresini de elinde tutmuş oluyor. Bugün burada açılışını yaptığımız kütüphaneler bizler için bilgiye erişim kapısıdır. Aynı zamanda da eğitim kurumlarımızın kalbidir” dedi.

Meram Kaymakamı Resul Çelik, dünyanın çok hızlı bir değişim içerisinde olduğunu belirterek, “Bilgiyi elinde tutan milletler medeniyetin şifresini de elinde tutmuş oluyor. Bugün burada açılışını yaptığımız kütüphaneler bizler için bilgiye erişim kapısıdır. Aynı zamanda da eğitim kurumlarımızın kalbidir” dedi.

Selçuklu Kaymakamlığına vekalet eden Meram Kaymakamı Resul Çelik, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında belediye tarafından Selçuklu İlçesi’ne kazandırılan 11 yeni okul kütüphanesinin açılış programını katıldı.

Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nde temsilen tüm kütüphanelerin hizmete açılış töreninde konuşan Çelik, dünyanın çok hızlı bir değişim içerisinde olduğuna işaret ederek, “Bu değişimin yararlanıcısı olan milletler ise bilgiyi elinde bulunduran milletlerdir. Bilgiyi elinde tutan milletler medeniyetin şifresini de elinde tutmuş oluyor. Bugün burada açılışını yaptığımız kütüphaneler bizler için bilgiye erişim kapısıdır. Aynı zamanda da eğitim kurumlarımızın kalbidir. Ben bu önemli yatırım için belediyemize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Selçuklu ilçemizde eğitim kurumlarının fiziki ve donanım yapısına yapmış olduğunuz sınırsız katkıları da övgü ve takdirle karşılıyorum. Kütüphanemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise okulların her geçen gün daha iyi imkanlara kavuştuğunu belirterek, “Eğitimciler olarak bizler kitabın ve kütüphanenin okuma alışkanlığının kazanılmasında okuyan, düşünen, araştıran, üreten nesillerin yetişmesinde çok önemli katkıları olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin sosyal medyanın ve onun zararlarından kıskacından kurtarılması adına kütüphanelerde daha fazla zaman geçirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için kütüphanelerin nezih ortamlar olması lazım ve öğrencilerin ilgilerini çekecek bir takım özelliklere sahip olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerin içinden bulunmaktan keyif alacağı, zevk alacağı ortamlar oluşturuluyor. İnşallah kütüphanelerimizin içini canlandırmak ve faal bir şekilde kullanmak da bize düşüyor. Biz de eğitimciler olarak öğrencilerimizi ve velilerimizi kitapla buluşturmak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol açılış kurdelesini keserek 11 yeni okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri kütüphaneyi gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuklu İlçesi’nde 9 halk, 1 çocuk ve 69 okul kütüphanesi ile toplamda 79 kütüphane bulunuyor. Yeni yeni hizmete açılan 11 kütüphane ile Selçuklu’da kütüphane sayısı 90’a ulaştı. 11 kütüphanenin maliyetinin 540 milyon lira olduğu bildirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.