CHP’li Heyetten Sağduyu Çağrısı

CHP’li Heyetten Sağduyu Çağrısı
Konya’da önceki gün akşam saatlerinde silahlı saldırı sonucu aynı aileden 7 kişinin vahşice öldürülmesi üzerine kente gelen CHP heyeti, sağduyu çağrısında bulunarak, yıllardır Konya’da var olan Türk-Kürt kardeşliğinin hiçbir zaman bozulamayacağını söyledi.

Konya’da önceki gün akşam saatlerinde merkez Meram İlçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta aynı aileden 7 kişinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine kente gelen CHP heyeti, Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürülmesi üzerine CHP Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan oluşan heyet, Konya’ya gelerek olay hakkında CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve yönetim kurulu üyeleriyle istişare etti.

Daha sonra CHP’li Heyet Konya Valisi Konya Valisi Vahdettin Özkan ile Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’ten de bilgi aldı. Konya Şehir Hastanesi morgunda Dedeoğulları ailesini ziyaret ederek, taziye de bulunarak başsağlığı dilediler. Saraçoğlu mezarlığına defnedilen 7 kişinin cenaze namazına katılarak, Konya’dan ayrıldı. 

CHP Heyeti, Partilerinin Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Heyet adına konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, sağduyu çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: “CHP olarak Meram Hasanköy’deki 7 kişinin öldürülmesi hakkında bilgi almak ve taziye ziyaretinde bulunmak için Konya’ya geldik. İl başkanlığımızda olayla ilgili istişarede bulunduk. Konya Valisi’ni ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldık. İl Emniyet Müdürü’yle de olay hakkında görüştük. Konya Şehir Hastanesi’ne giderek öldürülenlerin ailesiyle görüşerek taziyelerimizi sunarak, duygularını aldık. Ailenin büyükbabasıyla görüştük. Cenazeye katıldık. Yıllardır Konya’da var olan Türk-Kürt kardeşliğini bu olay bozamayacaktır.”

 

 

“Birliğimizi ve Kardeşliğimizi Bozacak Davranışlardan Kaçınmalıyız”

 

“Bu topraklar Hz. Mevlanaların, Hacı Bektaş Velilerin ve Yunusların yüzyıllardır sevgi ve kardeşlik anlayışının yeri olmuştur” diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya hep bir sevgi ve kardeşlik kenti olmuştur. Etnik ve inançlar bakımından ayrışmanın yaşanmadığı bir kentteyiz. Türk-Kürt ayrımcılığı yapmadan yarının güçlü Türkiye’sini hep birlikte oluşturacağız. Bir arada 84 milyon insan birlikte kardeşçe yaşayacağız. CHP’nin savunduğu ana temelde budur. Ne olup bittiğiyle ilgili soruşturma sürdüğünden olayın ayrıntısına girmeyeceğiz. Nefret duygusu ile konuşmayacağız. Bunun da yeri değildir. Burada başta siyasi iktidar olmak üzere siyasilere büyük görevler düşüyor. Devletten beklentimiz güvenin sağlanmasıdır.  Güven sağlanmazsa olayı küçültmenin ve büyütmenin bir faydası da yoktur. Olayın net ve açık olarak ortaya çıkacağına inanmak istiyoruz. Siyasetin konuşma tarzı kin ve nefret olmamalıdır. Bireysel husumetin kitleleştirilmesi doğru değildir.  Siyaset nefret dilinden uzak duracaktır. Sevgiden, birlikten, kardeşlikten ve barıştan bahsetmelidir.  En kısa zamanda suçluların tespit edilip, yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Hep birlikte sağduyulu olmalıyız. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozacak davranışlardan kaçınmalıyız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.