Cumhurbaşkanı Erdoğan, YHT Konya-Karaman Hattı’nı Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YHT Konya-Karaman Hattı’nı Açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YHT Konya-Karaman hattının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hızlı Tren Konya-Karaman hattının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakla Konya’ya geldi. Daha sonra otobüsle törenin yapılacağı Meram Garı’na geçti. Burada vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Konya - Karaman Yüksek Hızlı Tren hattının açılışını yapıyoruz. Yapımı tamamlanan açılış töreni için gelmiş olduğumuz Konya'da buradan Karaman'a hareket ediyoruz. Konya'mızı yüksek hızlı tren hattı ile 11 yıl önce, 2011 yılında tanıştırdık. Bizden önce gelenlerin yüksek hızlı tren hayali miydi, biz hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene biniyor ve Konya'mıza kadar hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştık. Bu proje devreye girdiğinden beri milyonlarca insanımızı hamdolsun mutlu etti ve onlara hizmet ettik. Konyalı için artık Ankara'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a gitmek diğer ulaşım araçlarından daha kolay, rahat ve ekonomik. Bu imkanı bir adım daha öteye taşıyor ve Karaman'a kadar uzatıyoruz” diye konuştu.

 

“Yeni Bir Dönemi Başlattık”

 

YHT Konya-Karaman hattının açılışını yaparak yeni bir dönemi başlattıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu adımı önce Karaman - Ulukışla, sonra Mersin - Adana, Osmaniye, Gaziantep güzergahlarına yapılacak. Deneme seferleri süren Ankara - Sivas hattını da ilave ettiğimizde Konya için ülkemizin dört bir yanı hızlı veya Yüksek Hızlı Tren’le ulaşılabilir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

 

“Mevcut Demiryollarımızın Verimini Artırdık”

 

‘Cumhuriyetin 10. yılında demir ağlarla ördük yurdu’ diye marşlar yazıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Daha sonraki yıllarda maalesef Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk döneminde başlatılan demiryolu kesintiye uğratıldı. Demiryolu taşımacılığını yeniden gündemine alan, yenileyen kim oldu, biz olduk. Ülkemizin 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttık. Daha önce ülkemizde örneği olmayan 219 kilometre yüksek hızlı tren ağını inşa ettik. Mevcut demiryollarımızın verimini artırdık. Londra'dan kalkan bir tren Avrupa'yı, Balkanlar'ı kat ederek Edirne'den ülkemize ve Anadolu'ya ulaşmaktadır. Boğazın altından Marmaray'ı kim yaptı? Biz laf değil iş üretiriz. Aynı şekilde boğazın altından Avrasya Tünelini kim yaptı? Fakat bay Kemal, bunların yapacağı işler değil. Bunlar ancak bazı çeşmelerinin musluklarını yenilerler, ona da tören yaparlar. Daha önce temel atmama töreni yapıyorlardı. İlk defa ne olduysa temel atma töreni yaptılar. Hayret, şaşırdım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Hızlı Tren’le Karaman'a gitti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.