Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Sona Erdi
56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2021 Şampiyonluğunu Delko Takımından Juan Manuel Dıaz Gallego kazandı

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun son gün koşulan Salcano sponsorluğundaki 160.3 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabını Quick Step takımından Mark Cavendish 3 saat 24 dakika 38 saniye ile kazanırken Türkiye’deki 11’inci zaferini elde etmiş oldu.

Cavendish böylece ülkemizde birlikte yarıştığı ezeli rakibi Andre Greipel’i yakalamış oldu.  56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2021 şampiyonu ise Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego oldu.

Kemer - Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabında Turkuaz Mayo’yu giyerek Genel Ferdi Klasman Birinciliğine ulaşan İspanyol bisikletçi bu avantajını son etaba kadar taşıdı ve mutlu sona ulaştı.  Toplam uzunluğu 1344 kilometre olan 8 etaplık yarış sonunda Gallego 29 saat 19 dakika 40 saniye ile zafere ulaşmış oldu.

 

Nefes Kesen Etap

 

Saat 10.45’te start alan 141 bisikletçi Genel Ferdi Klasman birinciliğini etkileyecek tur için pedal çevirmeye başladı. Gözler startla birlikte Turkuaz Mayoyu diyen Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego’ya çevrildi. Etaba Genel klasman birincisi olarak başlayan Gallego’nun ikinci ile olan zaman farkı 4,10’uncu ile 48 saniye oluşu, diğer rakiplerinin şampiyonluk için iştahını kabartan en büyük faktör olmuştu. Bu nedenle her kaçışa Delko takımı yanıt vermek, bir o kadar bisikletçisini korumak adına büyük efor sarf edecekti.

 

Hafif Rüzgar, Kapalı Hava ve Çöl Sıcağı

 

Etap ilerledikçe dünkü sert rüzgar yerini daha yavaş bir esintiye bırakmış, ancak kapanan kasvetli hava ve bir çöl sıcağı ortamı bisikletçilerin başka bir ortamda yarışmasına neden oldu. Her atak bir başka bitkinlik ve yorgunluğu da beraberinde getirdi. Gallego’nun gözü ise an be an kaçış gruplarına çevrilmişti.

 

Etabın Sprint Primi Fınetto’nun

 

24.4 kilometre kat edilirken Bodrum-Kuşadası etabının ilk sprint prim kapısı geçildi. Delko takımından Mauro Finetto birinci, Burgos-BH takımından Jetse Bol ikinci, Alpecin takımından Jasper Philipsen’de üçüncü olarak prim kapısını geride bıraktılar.

 

Tırmanış Priminin Birincisi Zakarıa’nın

 

42.8 kilometre geride kalırken etabın tırmanış prim kapısı geçildi. Kapıyı ilk geçen sporcu Sapura takımından Hakim Akmal Zakaria oldu. İkinciliği aynı takımdan Danilo Celano, üçüncülüğü de Bardiani takımından Mirco Maestro elde etti. 

 

İkinci Tırmanış Primini Celano Aldı

 

Etabın son prim kapısı 141.3’üncü kilometrede geçildi. Kapıyı ilk geçen Sapura takımından Danilo Celano oldu. Astana’dan Javier Romo Oliver ve Caja Rural’dan Aritz Baguez Kalparsolo diğer dereceleri paylaştı.

 

Heyecan Dorukta

 

Kuşadası’na 11 kilometre kala bisikletçiler tempoyu arttırdılar. Peloton (Ana Grup) tek parça halinde gelmeye başladı. Kapıları kazanan sporcularda ana grupla birleşince gözler finişe çevrildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.