Cumhuriyet Bayramı Konya’da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Konya’da Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konya’da büyük bir coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konya’da büyük bir coşku ile kutlandı.

Atatürk Anıt Alanına Konya Valiliğinin ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması ile başlayan kutlama programı büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın tebrikleri kabulünün ardından kutlama alanına geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı" okundu.  Daha sonra Vali Özkan günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Meram Konya Anadolu Lisesi öğrencisi Azra Şahin “Bayrak”, Karatay Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Osman Güneş “Bu Vatan Kimin” ve Selçuklu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Serpil Çevik de “Cumhuriyet Kuruldu” başlıklı şiirleri okudu.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösteride bulunmasının ardından ilköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Tören geçişinin yapılmasının ardından program sona erdi.

Kutlama programına Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yanı sıra protokol mensupları, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.