Davutoğlu: “Yeni Kutuplaştırmalara Zemin Oluşturmamak Gerekiyor”

Davutoğlu: “Yeni Kutuplaştırmalara Zemin Oluşturmamak Gerekiyor”
“DEVLETİN MARŞI İSTİKLAL MARŞI’DIR”: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Danıştay’ın ‘okullarda andımızın okunmasını engelleyen’ kararına ilişkin “Benim için 83 milyonun tek metni var. Devletin marşı İstiklal Marşı’dır. Geri dönüp eski tartışmaları yapmak yerine, önümüze bakmamız lazım. Yeni kutuplaştırmalara zemin oluşturmamak gerekiyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Danıştay’ın ‘okullarda andımızın okunmasını engelleyen’ kararına ilişkin “Benim için 83 milyonun tek metni var. Devletin marşı İstiklal Marşı’dır. Geri dönüp eski tartışmaları yapmak yerine, önümüze bakmamız lazım. Yeni kutuplaştırmalara zemin oluşturmamak gerekiyor" dedi.

Davutoğlu memleketi Konya'da bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Partisi’nin son 1 yılını değerlendiren Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun “Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararı”na ilişkin sorusu üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin andımız tartışmalarıyla kutuplaştırılmaya çalışıldığını savundu.

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Herhangi bir metnin, Türkiye'de bütün öğrencilere her gün okutulmasının anayasal bir durumu yok. Bu bir yönetmelikle uygulamaya geçmiş, 1933 yılından itibaren aralıklı olarak bazen kesintilerle uygulanmış ve 2013 yılında da kaldırıldı. Kaldıran Kim? Sayın Erdoğan. O süreçte andımızın kaldırılmasında Cumhurbaşkanıyla birlikte ben de oradaydım. Hepimizin görüşü kaldırılması yönündeydi. Peki bunu tekrar provokatif sözlerle gündeme getiren kişi Bahçeli. Türkiye'nin açılık, sefalet, ekonomik sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, bunu tekrar tartışmaya çıkarmak suni gündem yaratmaktan başka bir şey değil. Bununla birlikte hedefleri yeni bir kutuplaştırma ortaya çıkartmak. Benim için 83 milyonun tek metni var. Devletin marşı İstiklal Marşı'dır. Geri dönüp eski tartışmaları yapmak yerine, önümüze bakmamız lazım. Yeni kutuplaştırmalara zemin oluşturmamak gerekiyor. Bir haftadır Türkiye'de bu metni savunanlar ve karşı çıkanlar olarak iki kutba ayrıldı. Şimdi Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme ses çıkarmayanlar, buna ses çıkartıyorlar. Samimiyseniz öncelikle Uygur Türkeri'nin feryadına kulak verin.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.