Davutoğlu: “Yüreğim Yanarak Söylüyorum Devlet Böyle Yönetilmez”

Davutoğlu: “Yüreğim Yanarak Söylüyorum Devlet Böyle Yönetilmez”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Yüreğim yanarak söylüyorum devlet böyle yönetilmez. Biz bu krizi aşabilmek için yola çıktık. Önümüzdeki dönemde kimse hayal görmesin. Cumhur ittifakının bu ülkeyi yönetmesi zor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Yüreğim yanarak söylüyorum devlet böyle yönetilmez. Biz bu krizi aşabilmek için yola çıktık. Önümüzdeki dönemde kimse hayal görmesin. Cumhur ittifakının bu ülkeyi yönetmesi zor” dedi.

Davutoğlu memleketi Konya'da bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, ülke gündemini ve partisinin son 1 yılını değerlendirdi.

Parti olarak teşkilatlanmada ‘kaba inşaatı’ tamamladıklarını, bundan sonra ‘ince işçilik’ yapacaklarına işaret eden Davutoğlu, Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını, teşkilatlarını kurdukları ilçe sayısının 500’ü aştığını aktardı.

“Artık kendi iç bünyesiyle bir siyasi parti olarak Gelecek Partisi var. Herkes hesabını buna göre yapsın” açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, güze kadar teşkilatlanmadıkları ilçe kalmayacağını vurguladı.

Davutoğlu, bir yıl içinde siyasi denklemi iktidara hazır tek partinin Gelecek Partisi olduğunu söyledi.

Siyasi arenada tablonun değiştiğine işaret eden Davutoğlu, 2019 yılında sadece iki partinin kurulduğunu, kendilerinin ise üçüncü parti olduğunu, Gelecek Partisi’nden sonra birçok partinin kurulduğunu anlattı.

Davutoğlu, partisinin kuruluşundan bu yana siyasette hareketlenmeye ve yeni seslerin duyulmasına vesile olduklarının altını çizdi.

Türkiye’de hem siyasi hem ekonomik kriz yaşanmasına rağmen daha önce cesaretsizlikler nedeniyle parti kurma girişiminde bulunamayanlara, hareketleriyle cesaret verdiklerini bildiren Davutoğlu, “Siyasi kriz olduğu, büyük bir ekonomik kriz olduğu aşikar. Fakat insanlar bunu dile getirmekten çekiniyorlardı. Birinin bu korku iklimini dağıtması gerekiyordu. Biz bunu gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, hükümetin ekonomi ve pandemi sürecindeki politikalarının yanlış olduğunu ve bu iki büyük sıkıntının atlatılması için sundukları çözüm önerilerinin uygulanmadığını öne sürdü.

“SORUMLU ARANMAYA BAŞLANDIYSA EKİP RUHU GİDER”

“Giden damat bakan ekonomi cahilidir. Berat Albayrak’ın geride bıraktığı faciadır” sözleriyle ekonominin kötüye gidişinin sebebinin Berat Albayrak olduğuna işaret eden Davutoğlu, “En baştan uyardık, ‘ekonomi bilmiyor, bırakıp gidecek, bu işten başka türlü çıkamaz’ diye. Ve bırakıp gitti. Cumhurbaşkanı da şimdi onu kurtarmaya çalışıyor. Bugünkü iktidar yanlısı gazetelere bakın. Nasıl bir iktidar parçalanması var ki, iktidar yanlısı gazete bile hükümeti eleştiriyor. Kafalar karışık, cehalet diz boyu ve iktidar arasında sorunlu kim kavgası başladı. İktidar arasında sorumlu aranmaya başlandıysa ekip ruhu gider” diye konuştu.

“ŞU ANKİ EKONOMİ YÖNETİMİNİN DE İPİ ÇEKİLECEK ÇÜNKÜ VİZYONU YOK”

Mayıs 2016’da Başbakanlığı bıraktığı tarih ile bugünkü ekonomik tabloyu karşılaştıran Davutoğlu, şöyle devam etti:

“O tarihte borç 86 milyar dolardı, kasada net 32 milyar dolar vardı. 2018’de giden bakan bakan olduğunda 102 milyar dolar rezerv, 70 milyar dolar borç vardı. Ama bakan ayrıldığında 133 milyar dolar borç 85 milyar dolar rezerv vardı, – 48 milyar dolar. Bugün ise 95 milyar dolar brüt rezerv, 140 milyar dolar da borç var. 45 milyar dolar ekside Merkez Bankası. Sayın Cumhurbaşkanı toz pembe tablo çiziyor. Şu anki ekonomi yönetiminin de ipi çekilecek çünkü vizyonu yok.

“ÇİFTÇİYİ DOLAR İLE BOĞUYORSUNUZ”

Gübreye yüzde 100 zam, yeme yüzde 50-60 zam, mazota gelen zam, ekipmanlara yüzde 70-80 zam. Çiftçinin ürününü Türk Lirası ile düşük fiyatlardan alıyorsunuz ama dolar ile boğuyorsunuz. Çiftçiyi dolar ile boğuyorsunuz. Doların artışıyla gelen girdi fiyat artışları, diğer taraftan ithalat, bu çiftçi üzerine çift yönlü baskıdır ve yönetim acziyetidir. Kendi çiftçinize vermediğiniz parayı yurt dışındaki çiftçiye veriyorsunuz.”

Davutoğlu, Türkiye’de ekonomik felaket var, siyasi bir kriz var” dedi.

“YÜREĞİM YANARAK SÖYLÜYORUM DEVLET BÖYLE YÖNETİLMEZ”

“Türkiye siyasetinde ilk defa gölge kabine kurduk. Arkadaşlarımız bakanlıkları takip ediyorlar ve anında sorunlara çözüm üretiyorlar” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: “İnsan hakları Eylem Planımızı açıkladığımızda genel başkan yardımcımız ve bazı arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Mağdurları koruması gereken adalet sanıkları korudu. İnsan haklarından anladıkları bu. Ekonomik reform paketi açıkladılar. İyi niyetten samimiyetten uzak. Neden? Çünkü insanların güveni kalmadı. Normalde böyle bir açıklama ile piyasalar rahatlar. Ama bakın dolar yine yükselişe geçti.

Kamuoyunu birkaç gün oyalamak için sürekli bir şeyler açıklamaya çalışıyorlar. Yüreğim yanarak söylüyorum devlet böyle yönetilmez. Biz bu krizi aşabilmek için yola çıktık. Önümüzdeki dönemde kimse hayal görmesin. Cumhur ittifakının bu ülkeyi yönetmesi zor.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.