Demokrasi Zaferi 15 Temmuz’u anma programları başladı

Demokrasi Zaferi 15 Temmuz’u anma programları başladı
15 Temmuz hain darbe girişimi ve darbeye Türk halkının kahramanca karşı koyuşunun 3’üncü yıldönümü kapsamında protokolün katılımları ile Konya Şehitliği’nde program düzenlendi. Programların gündüz bölümünde Sultan Selim Camii’nde Mevlid-i Şerif okunurken Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda ve Tantavi Kültür Merkezi’nde fotoğraf ve resim sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları ilk olarak Konya Şehitliği’nde düzenlenen anma programıyla başladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla Konya Şehitliği’nde düzenlenen anma töreninde şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına da başsağlığı diledi. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.

Şehitlikteki anma programına; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, merkez İlçe Belediye Başkanları, rektörler, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, askeri ve mülki erkan ve çok sayıda şehit yakını katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Şehitlik ziyaretinin ardından Sultan Selim Camii’nde şehitler için okunan hatimlerin duası ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Cami çıkışında konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, hainlerin 15 Temmuz’da bir işgal hareketine tevessül ettiğini hatırlattı. Aziz Türk milletinin ülkenin dört bir köşesinde bu hain kalkışmaya dur dediğini ifade eden Vali Toprak, “O gece yaşanan kahramanlıklar milletimizin destanıdır. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

"MİLLETİMİZ TANKLARA TOPLARA GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yıllarca milletin duygularını sömüren alçakların asker kıyafeti giyerek 15 Temmuz akşamında milletimize kalkışmada bulunduğunu kaydederek, “Ama bu hainler, milletimizin demokrasiye, vatanına, milletine, bayrağına karşı yapabileceği kahramanlıkları ve liderine sahip çıkma duygusunu unutmuşlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla milletimiz meydanlara çıktı ve adeta tanklara, toplara göğsünü siper etti. Biz de bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikler kapsamında meydanlarda vatandaşlarımızla buluşuyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAF SERGİLERİ AÇILDI

Protokol üyeleri daha sonra Sarraflar ve Kuyumcular Derneği tarafından hazırlanan Sarraflar Yeraltı Çarşısı’ndaki 15 Temmuz konulu fotoğraf ve resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Konya’daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarının gündüz bölümünde son olarak Meram Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı yapıldı. Burada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.