Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya’ya Geliyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya’ya Geliyor
Deva Partisi’nin Konya’da gerçekleştireceği “Toprağın Suyu, Kuraklığın Devası” konulu tarım politikalarının açıklanacağı programa, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılacak.

Deva Partisi’nin yarın (9 Haziran Çarşamba) Konya’da gerçekleştireceği “Toprağın Suyu, Kuraklığın Devası” konulu tarım politikalarının açıklanacağı programa, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılacak.

 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Tarım Politikaları Lansmanı toplantısını Konya’da gerçekleştireceklerini ve Deva Partisi’nin Tarım Politikalarının anlatılacağı toplantıya Genel Başkanları Ali Babacan’ın katılacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın güvenli, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslendiği; arz talep ve fiyat dengesinin gözetildiği, gıda ve tarım alanında ihracat potansiyelini ciddi ölçüde yükseltmiş; gıda güvenliğini önceleyen, gıda endüstrisinde kullanılan tahıl ve yağlı tohumlar başta olmak üzere kendine yeterli; protein açığını kapatmış, finansal olarak güçlü ve teknoloji ile donatılmış tarımsal işletmeler ile eğitimli çiftçilere sahip, bir Türkiye hedefimizdir.  Deva Partisi olarak tarım politikamızın temel amacı, insana, toprağa, çevreye saygılı, üretici ve tüketicinin haklarını koruyan; sağlıklı ve sürdürülebilir üretimi esas alan, veriye ve bilime dayalı; yüksek katma değer üreten, rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörü oluşturmaktır” dedi.

 

“Ereğli ve Karapınar’da Çiftçilerimizle Bulaşacağız”

 

Genel Başkan Ali Babacan’ın Konya Programı hakkında bilgi veren Dr. Seyit Karaca, Ereğli ve Karapınar ilçelerinde çiftçilerle bulaşacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu bağlamda siyasi tarihimizde bir ilk olmanın gururunu yaşıyor ve iktidara geldiğimizde tarımda ilk 90 ve 360 günde yapacaklarımızı açıklıyoruz. Bu çerçevede tarımla ilgili genel merkezimiz tarafından hazırlanan Tarım Eylem Planımız üçayaklı bir programla kamuoyuna aktarılıyor. İlk olarak Adana ilimizde 08 Haziran günü Genel Başkanımız Ali Babacan üreticilerimiz ile buluşacak, üretime, zirai faaliyetlere, hasada ilişkin süreçlere dair ülke tarımının sorunları ve bunlara dair Deva Partisi’nin çözüm önerilerini anlatacak ve ürün hasadına iştirak edecek, 09 Haziran sabahı Mersin halinde komisyoncu esnafı ile bir araya gelecek, tarladan sofraya önemli bir halka olan komisyoncu esnafının sorunlarını dinleyecek ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini halkımıza sunacak. Programın üçüncü ayağında ise Genel Başkanımız Ali Babacan’ı Çarşamba günü ilimizde ağırlayacağız. Ülkemizde yaşanan kuraklığa yönelik farkındalık oluşturmak için Genel Başkanımızın katılımı ile “Toprağın Suyu; Kuraklığın Devası” temasıyla programımızı 09 Haziran 2021 tarihinde Konya’mızda gerçekleştireceğiz. 09 Haziran öğle saatlerinde Ereğli ilçemizde başlayacak programımızda süt üreticilerinin sorunları ve et üretimi ile tarımsal üretimin en önemli parçası olan su, tarımsal sulama ve kuraklık olgusunu inceleyeceğiz. Bu konulara dair çözüm önerilerini konuşacağız.  Ereğli ilçe ziyareti sonrası süt ve et üretme çiftliği ziyareti, Karapınar ilçemizde Meke Gölü ziyareti, Obruk ziyareti ile kuraklık tekrar ülke gündemine taşınacak, akşam da ilimizde paydaş sivil toplum örgütleri ile çiftçilerden oluşan toplulukla, sulama, gübre tedariki, obruklar ve Konya Ovasında durumu konuşacağımız toplantı ile programımız tamamlanacaktır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.