DEVA Partisi İlçe Yönetimlerini Oluşturuyor

DEVA Partisi İlçe Yönetimlerini Oluşturuyor
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca: “Huzur ve güven, adalet ve hukuk, insan hakları ve özgürlükler, insan onuru ve insana saygı, sosyal refah gibi gelişmiş değerlerle her kesimden insanımızı buluşturmak temel hedefimiz olacaktır”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, son günlerde partilerine yönelik ilginin artmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, il yönetiminden sonra ilçe yönetimlerinin oluşturulması için yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

DEVA Partisinin tek amacının Türkiye’nin ve Konya’nın sorunlarına deva olma amacında olduğunu dile getiren Başkan Dr. Karaca, şunları kaydetti: “Ülkemizin ve Konya’nın sorunları hepimizin malumudur.  Biz yapıcı bir muhalefet anlayışı sergileyerek, özellikle şehrimizin eksikliklerini ve aksayan hizmetlerini kamuoyuyla paylaşarak, çözümünün takipçisi olacağız. İl yönetimimizi açıkladıktan sonra ilçe yönetimlerimizi oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yakın bir zamanda 31 ilçemizde yönetim kurulunu belirleyip, Konyalı hemşerilerimizle paylaşacağız. Sahada yaptığımız çalışmalarda partimize yönelik ilginin artması bizleri sevindirdi. Konyalı hemşerilerimizi partimize davet ederek, bizlere destek olmalarından onur duyacağız.”

“PARTİMİZ, ÖZGÜRLÜKÇÜ, KATILIMCI VE ÇOĞULCU DEMOKRASİYİ SAVUNUR”

DEVA Partisi’nin çoğulcu bir demokrasiden yana olduğuna değinen Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partimiz, özgürlük, eşitlik, adalet temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusudur. Bu itibarla, temel hak ve özgürlükleri etnik köken, dil, din, mezhep, cinsiyet, siyasi ve sosyal aidiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için tanıyor ve iç hukukumuzu bu standartlara göre uyarlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında insan aklının, sağduyusunun ve vicdanının beslediği birliktelik ruhunun, topluma yönelen her türlü ayrıştırıcı söylem ve eyleme karşı en doğal savunma mekanizması olduğuna inanmaktayız. Bu bağlamda, huzur ve güven, adalet ve hukuk, insan hakları ve özgürlükler, insan onuru ve insana saygı, sosyal refah gibi gelişmiş değerlerle her kesimden insanımızı buluşturmak temel hedefimiz olacaktır.”

“YAŞAM HAKKI, BİZİM İÇİN EN TEMEL, VAZGEÇİLMEZ VE DEVREDİLEMEZ BİR HAKTIR”

Yaşam hakkının kendileri için en temel, vazgeçilmez ve devredilemez bir hak olduğuna işaret eden Dr. Karaca, “Her hal ve şart altında bu hakkın korunmasını devletin birincil görevi olarak kabul ediyoruz.  Düşünce ve ifade özgürlüğü açık ve demokratik toplumun vazgeçilmezidir. İnsanın her bakımdan gelişmesinin özgür bir ortamda gerçekleşeceğine, ülkenin gelişmesinin, uluslararası rekabetteki başarısının ve ekonomik zenginliğinin ancak özgür ve özgüvenli insanlarla mümkün olacağına inanıyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde engellerin, korkuların, sınırların olduğu bir ülkede bunların mümkün olamayacağının bilincindeyiz. Devletin görevi, her alanda özgürce düşünmenin ve düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırarak açık toplum şartlarını oluşturmaktır. En geniş sivil toplum kuruluşu olan siyasi partilere düşen de bu konuda öncülük etmek, ülkemizde çoğulcu toplumsal yapının savunucusu olmaktır. Bu anlamda DEVA Partisi olarak; Özgürlükçü, katılımcı ve Çoğulcul Demokrasiyi Savunarak gelişmesi için gecemizi gündüze katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.