Deva Selçuklunun Aşure dağıtımında ‘Birlik ve Beraberlik’ Mesajı Verildi

Deva Selçuklunun Aşure dağıtımında ‘Birlik ve Beraberlik’ Mesajı Verildi
Deva Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Parkta vatandaşlara aşure dağıtılarak, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Deva Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Parkta vatandaşlara aşure dağıtılarak, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Vatandaşlara aşure dağıtımı programına Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, il yönetim kurulu üyeleri, Selçuklu İlçe Başkanı Selman Uçar, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları ve partililer katıldı.

Kültür Parkta Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı aynı zamanda Kerbelâ’da, Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüş olup, Müslümanların ortak hafızasında da büyük bir acının tarihi olarak yer almaktadır.  Hz. Hüseyin’le birlikte Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyoruz. Kaynattığımız aşureyle,  millet olarak birlik ve beraberlik kültürümüzü yaşatırken, aynı zamanda güçlendiriyoruz. Selçuklu İlçe Başkanlığımızın aşure dağıtımı programına destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Deva Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Selman Uçar aşure dağıtımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Muharrem ayı ve aşure nedeniyle Selçuklu İlçe Başkanlığı olarak vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunarak, geleneklerimizin yaşatılmasına katkıda bulunmaktan mutlu olduk. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Toplum olarak içinde yaşadığımız süreçte,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kaynattığımız aşurelerde sevgimizi, kardeşliğimizi paylaşıyoruz. Bu anlamda birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine ve yaygınlaşmasına vesile olmasını dilerken,  Muharrem ayının ülkemize ve Müslüman Âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Kültür Parkta gerçekleştirdiğimiz aşure dağıtımı programına destek veren ve emeği geçen ilçe yönetim kurulu üyelerimize, gençlik kollarımıza ve partililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.       

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.