“Devlet Diş Hastaneleri” Meclis Gündemine Taşındı

“Devlet Diş Hastaneleri” Meclis Gündemine Taşındı
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılması istemiyle ‘Pandemi döneminde Devlet Diş Hastaneleri’nin aylardır acil vakalar dışında hasta kabul etmediğini, diş çekimi dışındaki hastaların diğer işlemler için özel kliniklere yönlendirildiğini hatırlattı ve bu konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılması istemiyle, pandemi döneminde Devlet Diş Hastaneleri’ni meclis gündemine taşıdı.

Karaduman, Devlet Diş Hastaneleri ve özel kliniklerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergesi verdi.

“Pandemi döneminde hastalığın yayılma riskinden ve Diş Hekimlerinin filyasyon ekiplerine dâhil olmasından dolayı, Devlet Diş Hastaneleri aylardır acil vakalar dışında hasta kabul etmiyor. Diş polikliniklerinde sadece diş çekimi yapılıyor veya ilaç yazılıyor. Vatandaşlar diğer işlemler için özel kliniklere yönlendiriliyor. Özel Diş Kliniklerine olan talebin artması diş tedavi masraflarını da arttırmıştır. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımız özel kliniklerde tedavi olmadığı için diş polikliniklerinin hizmet vermeye başlamasını beklemektedir” ifadelerini kullanan Karaduman, şu soruları yöneltti:

“Bu bağlamda;

- Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla Devlet Diş Hastanelerinde diş tedavisini yeniden başlatmaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

- Devlet Diş Hastanelerinde oluştuğu söylenen salgın hastalık riskini Özel Diş Kliniklerinde ortadan kaldıran faktör nedir?

- Devlet Diş Hastanelerinde verilmeyen hizmetlerin parası olanlara Özel Diş Kliniklerinde veriliyor olması Sosyal Devlet ilkesi ile çelişmiyor mudur? Bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz?

- Devlet Diş Hastaneleri normal çalışma sistemine ne zaman dönecektir? Binlerce vatandaşımızın beklediği bu gelişmeye ilişkin kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır?

- Bakanlığınız Özel Diş Kliniklerini denetlemekte midir? Kliniklerin uygulayacağı diş tedavi ücretleri için belirlenmiş bir standart var mıdır?

- Talep artışından dolayı fahiş ücretler talep ederek standartların dışına çıkan Kliniklere Bakanlığınızca bir yaptırım uygulanmakta mıdır?

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.