Dijital Dünya Bu Okulda

Dijital Dünya Bu Okulda
Meram Belediyesi’nin Yeni Nesil Eğitim Projesi MEGA bünyesinde Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi’nin Yeni Nesil Eğitim Projesi MEGA bünyesinde Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Konya’nın ilk E-Spor Merkezi Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde hayat buldu. E-Spor Merkezi ile birlikte YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin de açılışının yapıldığı törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, KOP Başkan Vekili  Murat Karakoyunlu, Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Başkan Kavuş: “Gençlerimiz, Yatırımlarımızla Geleceğe Koşuyor”

Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, E-Spor ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezleri ile YouTube Akademisi’nin ve Dijital Oyun Atölyesi’nin Türkiye’nin, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında en kritik rollerden birinin de dijital dünya olduğu düşüncesinden doğduğunu belirtti. Sadece ülkemizi değil, yaşadığımız şehri ve ilçeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ancak çağın gereksinimlerine uygun, kaliteli, nitelikli ve en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim sistemiyle taşıyabileceğimiz şüphe götürmeyen bir gerçek olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, “Meram’da ve Konya’da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz ortaya koyduğumuz projelerle, büyük hedeflere, büyük ideallere ve büyük hayallere hep birlikte koşuyorlar. Bugün itibariyle Konya’nın ilk E-Spor Merkezi, YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi de gençlerimize yeni ufuklar açmak üzere hayat buldu” diye konuştu.

Başkan Kavuş: “Bu Eğitimler, Meram Gençliğini Dijital Yarışta Öne Geçirecek”

Konya’nın ilk E-Spor Merkezi ile Youtube Akademi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi ve KOP Yeni Nesil Öğrenme Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni nesil bir spor branşı olan E-Spor, gençlerimizin bilgi ve teknolojilerin kullanımı ile zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirdiği bir faaliyet alanıdır. Proje kapsamında ayrıca, geniş kitleler tarafından benimsenerek popüler bir mecraya dönüşmüş, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi, Aylık 1,9 milyar ziyaretçisi ve 5 milyar izlenen videosu bulunan YouTube’da yaşanan müthiş yarışta gençlerimizi öne çıkarmak amacıyla eğitimler vereceğimiz Youtube Akademi ve KOP ile birlikte vücut bulan Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’mizi de açıyoruz. Projenin Meramımıza kazandırılmasında KOP Başkanlığı döneminde desteğini esirgemeyen Mahmut Sami Şahin’e ve yatırımın hayat bulmasında katkı veren KOP Başkan Vekilimiz ile tüm KOP çalışanları ve Milli Eğitim camiasına ilçem ve ilçe gençliğim adına teşekkür ediyorum.” 

Kop Başkan Vekili Karakoyunlu: “Bu Tesis Gençlerimizi Geleceğe Hazırlayacak”

KOP idaresinin 642 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kurulduğunu hatırlatan KOP İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, idare olarak 8 il ve 89 ilçede kamu yatırımlarını desteklediklerini ifade ederek, “Bu şehirlerde ve ilçelerdeki bölgesel farklılıkları gidermek adına ihtiyaç duyulan yatırımları gerçekleştirmek üzere finansal destekler sunmaya çalışan bir kurumuz. Bu kapsamda yaptığımız tüm yatırımların temelinde de insan odaklı olmamız vardır. Yapılan her yatırımın esası insandır. Eğer beşeri sermayenizi güçlendiremezseniz, gençleri geleceğe hazırlayamazsanız yatırımların da bir anlamı kalmaz. İşte Meram Belediyesi ile birlikte çok güzel bir uyum içinde bu önemli tesisi Meram’a kazandırdık. Bu tesiste gerçekleşecek eğitimler gençlerimizi geleceğe hazırlayacak. Biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi sıra burayı en güzel şekilde değerlendirecek olan gençlerimizde” diye konuştu.

Başkan Dolular: “Gençlerin Bu Güzel Tesisleri Dolu Dolu Kullanması Gerekiyor”

Sözlerine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve yeni donanımıyla bu tesisin kazandırılmasında payı olan KOP İdaresi’ne teşekkür eden AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’da, Meram Belediyesi’nin tüm imar çalışmalarının yanında diğer taraftanda gençliğin ve neslin ihyası için yoğun bir çalışma sergilediğine dikkat çekerek, “Yerel idareciler olarak bizler geleceğimizin sağlam temeller üzerinde yükselmesi adına yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu mekanların açılması yetmez elbet. Aynı zamanda dolu dolu kullanılması, gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi gerekiyor. Burada bu eğitimleri en güzel şekilde alarak geleceği inşa etmeleri gerekiyor. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için en çok gençlerimize ihtiyacımız var. İşte bu tesis onlara yeni bir yol, yeni bir ufuk açacak. Emeği geçen Meram Belediyesi’ne, KOP İdaresi’ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit: “Konya Belediyelerinin Türkiye’ye Örnek Bir Eğitime Bakış Açıları Var”

Milli Eğitim Bakanlığı camiası ile öğretmenler ve öğrenciler için çok güzel bir tesisin açılışını ve eğitimlerin başlangıcını gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın gençler için pek çok yatırım yaptığını hatırlatttı. Bu kapsamda tüm Türkiye geneline okullar ve derslikler kazandırıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunların yanı sıra Konya Belediyecilik anlayışının eğitime bakış açısı Türkiye’ye örnek olacak bir kültürdür. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm Konya belediyeleri ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. İşte bugün açılacak tesiste de müthiş bir yatırım ve büyük bir emek var. Bu yatırım için Başkan Kavuş’a KOP’a ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Başkan Kavuş’un yaptığı yatırımların yanında eğitim için içinde taşıdığı heyecan bizleri daha da mutlu ediyor. Tesisin Meram’a ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

Kaymakam Kayhan: “Yarın İçin Müthiş Güzel Ve Donanımlı Bir Tesis Olmuş”

Konuşmasına Hazreti Mevlana’nın ‘Dün dünde kaldı cancağızım. Artık yarına dair yeni şeyler söylemek lazım’ sözleriyle başlayan Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan’da tesiste gerçekleştirilecek eğitimlerin yarına dair ve geleceğe bakan önemli bir yatırım olarak değerlendirdi. Tesisi müthiş bir yatırım olarak nitelendiren Kaymakam Kayhan, çağımızın dijital bir çağ olduğunu ve artık her şeyin bilgisayarlar üzerinden yürütüldüğünü ifade ederek, “Dünya bir yol ayırımında. Her şey dijital sistem üzerinden yürütülüyor. Önemli olan biz bunun neresindeyiz. İşte buna hazırlanmamız ve hızlandırmamız gerekiyordu. Bilgiye bir an evvel ulaşmamız gerekiyor. Geliştiremezsek başkalarının ürettiği teknolojinin etkisi altında kalmamız içten bile değil. İyi yetişmiş yazılımcılara bilgisayar mühendislerine ihtiyacımız var.  Gençlerimizin içindeki cevheri çıkarıp parlatmamız gerekiyor. İşte bu tesis te bu amaçla hayata geçen yatırımlardan sadece biri. Çok şükür gençlerimizin bu noktada hevesleri, yetenekleri var. Bizim de yatırımlarımız ve gelişmelerimiz var. Bu güzel tesis ve eğitim programları için Meram Belediyesi’ne, Başkan Kavuş’a, KOP İdaresi’ne ve Milli Eğitim camiamıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Özkan: “Meram Belediyesi Eğitim Yatırımlarının Lokomotifi Oldu”

Böyle nitelikli bir tesis ile fiziki ve dijital altyapının gençlerin hizmetine sunulmuş olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediyesi’nin önceki eğitim yatırımlarında olduğu gibi yine bu işin de lokomotifi olduğunun altını çizerek Başkan Kavuş ve ekibine teşekkür etti.  Eğitimin ülkenin güvencesi olduğunu ifade eden Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Eğitim, gelişmemizin lokomotifi, geleceğimizin güvencesidir. Hem bireysel hem de şehrimizin ve toplumumuzun ilerleyişinde olmazsa olmazımızdır. Maddi ve manevi kalkınmamızın temeli eğitimdir. Değişen ve dönüşen dünyada, klasik eğitim yöntemleri dışında yeni güncel eğitim teknolojilerini yakalamaya çalışan toplumlar avantajlı duruma geçiyor. Bu yönüyle Milli Eğitim Bakanlığımızın önderliğinde yerel yönetimlerimizin bu işe önderlik etmesi çok önemli ve anlamlıdır. Bu yatırım  çocukların ve gençlerin dünyasını yakalamak adına çok önemli ve çok anlamlı bir çalışma oldu. Meram Belediyemiz, bu güzel hizmeti KOP ve Milli Eğitim ile birlikte hayata geçirdiler, yine çok iyi bir organizasyon ortaya koydular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gençlerimize tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”  

Konuşmaların ardından YouTubeAkademi, Dijital Oyun Atölyesi, Yeni Nesil Öğrenme Merkezi ve Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.