Doğan: ‘Ülkemiz Hiç Bu Kadar Sahipsiz Bırakılmadı’

Doğan: ‘Ülkemiz Hiç Bu Kadar Sahipsiz Bırakılmadı’
SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Bölge ve ülke olarak karışık bir durumdan geçiyoruz. Bazı zamanlar öyle oluyor ki ülkemizin içinde bulunduğu durumu açıklayamıyoruz bile. Tarihi sürece baktığımızda görüyoruz ki ülkemiz bugün içinde olduğundan daha sahipsiz bırakılmadı. İktidar kendi menfaatinden başka bir şey düşünemez halde” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Bölge ve ülke olarak karışık bir durumdan geçiyoruz. Bazı zamanlar öyle oluyor ki ülkemizin içinde bulunduğu durumu açıklayamıyoruz bile. Tarihi sürece baktığımızda görüyoruz ki ülkemiz bugün içinde olduğundan daha sahipsiz bırakılmadı. İktidar kendi menfaatinden başka bir şey düşünemez halde” dedi.

Doğan, partisinin Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğan, “Bölge ve ülke olarak karışık bir durumdan geçiyoruz. Bazı zamanlar öyle oluyor ki ülkemizin içinde bulunduğu durumu açıklayamıyoruz bile. Tarihi sürece baktığımızda görüyoruz ki ülkemiz bugün içinde olduğundan daha sahipsiz bırakılmadı. İktidar kendi menfaatinden başka bir şey düşünemez halde” dedi.

Afetler karşısında devletin yeterli tedbirleri almadığını öne süren Doğan, “Bugün yangınlar çıkıyor iktidarın ve devletin buna hazır olmadığını görüyoruz. Seller meydana geliyor adeta insanların ölüme itildiğini görüyoruz. Mesken yapılan yerler insanları tabiri caizse intihara sürüklemiş. Devlet bunun tedbirini neden almadı sorusunu sormadan kendimizi alamıyoruz” diye konuştu.

 

“Toplumda Yayılan Virüsler Var”

 

Pandemi sürecinin ve beraberinde getirdiği zorlukların toplumda büyük yaralar açtığını savunan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi dönemi ile beraber insanlar yalnızlaştı. Özellikle esnafımız kendini yalnız hissetti. Bu süreç herkes için zorlu geçti. Fakat bugün ülkemizde tehdit olan virüs sadece korona değil. Bugün korona virüsün de ötesinde toplumumuzda virüsler yayılıyor. Ekonomide borç ve faiz virüsü hâkim. Siyasetimizde ayrışma ve kutuplaşma virüsü var. Bu virüsler toplum olarak bizim bağışıklık sistemimizi bozdu. Millet olarak bu hastalıkları da tedavi etmemiz gerek.”

Siyası kutuplaşma hakkında da değerlendirme yapan Doğan, şunları kaydetti: “Artık Türkiye’de hiçbir meseleyi oturup da konuşamaz hale geldik. Bugün Türkiye’de yaşanan bir olaya eğer iktidarın baktığı yerden bakarsanız vatan sevdalısı oluyorsunuz. Yok, eğer iktidarın karşısından bakarsanız vatan haini oluyorsunuz. Toplumda devlet ile hükümet arasındaki farkı öldürdüler. Biz saadet Partisi olarak bu ayrımı iyi biliyoruz ve iktidarın yanlışlarını her fırsatta ifade ediyoruz.”

 

“İnsanlar Bankalara Muhtaç”

 

Toplumun içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara da değinen Doğan, şöyle devam etti: “İnsanlar bugün ciddi ekonomik bunalımlar içinde. İnsanlar bugün bankalara muhtaç durumda. Vatandaşın bankalara borcu her geçen gün artmakta. Tüm bunlara rağmen birileri çıkıp Türkiye’nin ekonomik olarak iyi bir noktada olduğunu iddia edebiliyor. Bugün Türkiye’nin dış borcu ortada. Ülke olarak hiçbir şey yapmasak bile dövizden dolayı bu borç sürekli artmakta. Türkiye faize para ödemekten ana borcunu göremiyor bile. Bunlara bir an önce çözüm üretmek gerek. İşte biz Saadet Partisi olarak bu çözümü Türkiye ile buluşturacağız.” dedi.

Dış politika hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mesut Doğan, “Dış politikada ise halimiz ortada. Bugün kapımızın önünde Suriye’de olanlara bile ABD karar veriyor. Hakimiyetimizi her geçen gün kaybediyoruz. Bu böyle gitmez Türkiye sahip olduğu değeri hatırlamalı. Biz Saadet Partisi olarak bu değeri çok iyi biliyoruz. Ve Türkiye’yi hak ettiği konuma taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Doğan'a toplantıda Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları ve Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman eşlik etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.