Dost Eli Derneği’nden ‘Kapıda Bağış’ sistemi

Dost Eli Derneği’nden ‘Kapıda Bağış’ sistemi
Dost Eli Derneği’nin tam kapanma döneminde ‘kapıda bağış’ sistemiyle ülkemizde ve 17 ayrı ülkede yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Dost Eli  Derneği’nin tam kapanma döneminde ‘kapıda bağış’ sistemiyle ülkemizde ve 17 ayrı ülkede yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Ramazan ayında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bu süreçte, ‘kapıda bağış’ uygulaması ile hizmet verdiklerini belirtti.

Bağış yapmak isteyenlerin,444 42 05 i aramaları durumunda, dernek yetkililerinin gidip, bağışları bizzat kapıdan aldığını, ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştırdıklarını ifade etti. Seçer ayrıca, online bağış sisteminin ve SMS bağış uygulamasının da 7/24 aktif olduğunun altını çizdi.

Dernek olarak, zor günlerde, yardıma muhtaç insanları mağdur etmemek için, yurt içi ve yurt dışında özveriliyle çalıştıklarını aktaran Seçer, Dost Eli, yaraları sarmak, dertlere derman olmak İçin birçok faaliyeti aynı anda sürdürmekte.

Gıda kolisi, iftar yemeği, bayramlık fitre ve zekat bağışı gibi Ramazana özel çalışmalarda, iyiliğin yerini bulması için, en hassas şekilde çalışılıyor. Ayrıca Afrika’nın temiz ve içilebilir su ihtiyacı İçin kuyu açma çalışmaları bu dönemde aktif şekilde yürütülüyor. Ailelere geçim kaynağı oluşturan süt keçisi dağıtımı, mescidi olmayan köylere mescit inşaatı, kurslardaki çocuklara Kur’an-ı Kerim dağıtımı da ramazanın bereketiyle bereketleniyor. Yine Afrika halkının kaderi haline gelen katarakt sorunu için köylerde düzenli olarak ameliyatlar yapılıyor. Yetimlere yardım projesi, hayırseverlerin desteğiyle her zaman ön planda tutuluyor.

 Dost Eli Derneği, ‘size kalan, verdiklerinizdir’ sloganıyla, herkesi iyiliğe davet ediyor” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.