Dr. Karaca: “Siyasette DEVA İle Değiştireceklerimiz Var”

Dr. Karaca: “Siyasette DEVA İle Değiştireceklerimiz Var”
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca: “Parti yönetimimiz, toplum sosyolojisi açısından da tam bir mozaik oluşturmaktadır. Tüm sosyal katmanlarını çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Mütevazi olacağız, hizmet etmek şiarıyla hareket edeceğiz, polemik değil iş üreteceğiz”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Parti yönetimimiz, toplum sosyolojisi açısından da tam bir mozaik oluşturmaktadır. Tüm sosyal katmanlarını çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Mütevazi olacağız, hizmet etmek şiarıyla hareket edeceğiz, polemik değil iş üreteceğiz” dedi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Karaca, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktı.

Dr. Karaca, Partisinin Konya İl Binası’nda saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, DEVA Partisi olarak yapacaklarını anlattı.

DEVA Partisi’nin ülke geneli teşkilatlanma çalışmalarında ilk görevlendirilen il kurucu heyeti olduklarını anımsatan Dr. Karaca, “Bu da Sayın Genel Başkanımız ve teşkilatımızın ilimize verdiği önemin en önemli göstergesidir. 23 Haziran tarihinde yapılan görevlendirme esnasında Sayın Genel Başkanımızın ‘Hz. Mevlana’nın dünya görüşünün en temel hareket noktamız olacağını ve Konya’dan dünyaya yayılan bu ilkelerin yeniden ülkemiz ve dünyaya tanıtılması misyonu ile hareket etmemiz gerektiği” hatırlatmaları kulağımıza küpe olmuştur. İlimize bu önemi veren Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yönetimimize sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“‘İYİ İNSANLARDAN’ OLUŞAN EKİPLER KURMAYA GAYRET ETTİK”

“Şu ana kadar 70’e yakın ilde, il başkanı görevlendirmeleri sonrasında kurucu il başkanları ve heyetlerinin çalışmaları neticesinde il yönetimleri kurulmuş, müteakiben 280 ilçe yönetimi kuruluşu tamamlanmıştır” diyen Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler de il teşkilatı listemizin onaylanması sonrasında kurmuş olduğumuz komisyonlar aracılığıyla ilçe teşkilatlanma çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bugün itibarıyla sahada 11 komisyonumuzun yaptığı çalışmaları da değerlendirip ilçe teşkilatlanmaları için karar vereceğiz.

Çalışmalarımızda öncelikle ilde, Genel başkanımızın ve teşkilatlanma başkanlığımızın bildirdiği prensipler doğrultusunda, ‘iyi insanlardan’ oluşan ekipler kurmaya gayret ettik. İyi insan kavramı elbette çok yönlü ve içi dolu olması gereken bir kavram. İyi insan toplum içinde her özelliği ile ‘iyi’ olarak temayüz etmiş insandır. Biz de çalışmalarımızda bu ilkeyi esas almaya gayret ettik. Genel Başkan şahsında tanzim edilen online mecraya daha partinin adı bile belli değilken çalışma dileklerini ileten 1500’e yakın arkadaşımızı dinleyerek ve toplum katmanlarımızın tümünü temsil eden meslek ve yaş gruplarından oluşturduğumuz arkadaşlarımızla Konya’mıza ve ülkemize hizmet için yola çıktık. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız, toplum sosyolojisi açısından da tam bir mozaik oluşturmaktadır. Birazdan kendilerini detaylı bir şekilde tanıyacağız.”

“SİYASETTE DEVA İLE DEĞİŞTİRECEKLERİMİZ VAR”

Dr. Karaca, “İlk değiştireceğimiz husus ‘siyasetteki üsluptur.’ Anlaşabilmenin ve anlatabilmenin yolu konuşabilmektir. Tane tane ve mugalata yapmadan, bağırıp çağırmadan ve sadece sloganlaştırmadan… Genel başkanımız ve kurucularımızın önemli bir kısmı, bu hasletleriyle bilinen isimler ve bu konuda bizim de en önemli örneklerimiz” diye konuştu.

İnsanımızın en önemli gündemini ne ise onu önceleyen bir siyaset izlemek olduğunu dile getiren Dr. Karaca, şöyle devam etti:

“Partimizin kuruluş amaçlarını Genel Başkan defalarca anlattı. Burada da hızlıca değinmek gerekirse, birincisi ülkenin yönetim sisteminden kaynaklanan, beraberinde sistemsizliği getiren yönetim anlayışıdır. İstişareden uzak bu yönetim şeklinde, karar alıcılarda bulunması gereken liyâkatın yerini sadece sadakat almıştır.”

“POLEMİK DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ”

Şahsı ve parti heyetindeki birçok arkadaşıyla birlikte Konya’nın geçmiş son 30-35 yılına dair ciddî bir hafızaya sahip olduklarına değinen Dr. Karaca, “ Bu hafıza içerisinde acısı ve tatlısıyla birçok olay, kronolojik olarak kütüphanemizde yerini almış durumda. Büyükşehir olsak ta toplum faaliyetlerinde yer alan belirli insan kitlesi birbirini çok iyi tanımaktadır. Biz de bu çerçevede hem mevkidaşlarımızı hem de toplumun tüm sosyal katmanlarını çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Hiçbir muhatabımızı da bu anlamda kendimizden daha değersiz görmeyiz, görmeyeceğiz. Kimsenin de bir diğer kişi için buna haddinin olmadığını düşünüyoruz. Konya için ve dolayısıyla ülkemiz için tek bir çivi çakan tüm hemşehrilerimizi de burada saygı ve minnetle anmak istiyorum. Bu düşüncelerle hiçbir hemşehrimize üstten bakmayacağız, mütevazi olacağız, hizmet etmek şiarıyla hareket edeceğiz, polemik değil iş üreteceğiz” şeklinde konuştu.

“AYRIŞTIRICI BİR DİLİMİZ HİÇ OLMAYACAK”

Her vatandaş tarafından benimsenen üsluplarıyla, sabırla DEVA’yı anlatacaklarını ve üsluplarını asla değiştirmeyeceklerine işaret eden Dr. Karaca, şöyle konuştu: “İlçe teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlar tamamlamaz 40.000 kilometrekareye yakın Konya coğrafyasının her tarafında olacağız. Çeltik’ten Taşkent’e, Halkapınar’dan Derebucak’a, Çumra’dan Doğanhisar’a 31 ilçemizde, halkımızda filizlenmeye başlayan umutları gürleştirmek için çok çalışacağız. Ayrıştırıcı bir dilimiz hiç olmayacak. Bu şekilde ilk seçimlere kadar, muhalefet partisi olarak üzerimize düşen görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.

Bir diğer yapmayacağımız husus; ekip çalışmasının bereketine inanıyoruz. ‘Ben’ değil ‘biz’ diyerek hareket edecek, istişareyi düstur edinecek ve beyinleri yan yana getirip daha fazla katma değeri nasıl sağlayacağımızı hesap edip ona göre hareket edeceğiz.”

“SİYASETİN AMACI HALKA HİZMETTİR BUNU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

“Hiçbir yol arkadaşımın hırsla hareket etmediğinin bilinmesini isterim. Bu nedenle hiçbir arkadaşım da koltuk sahibi olmak için hareket etmiyor” açıklamasında bulunan DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, şu ifadelere yer verdi:

“Mevcut il yönetiminin lideri olarak bu konuda arkadaşlarıma kefilim. Daha önce hangi siyasi partide olursa olsun ‘ilkeli siyaset yapmış’ ‘iyi’ insanları ekibimize dahil etmekte de hiçbir beis görmedik. Başka bir ekipten ayrılana ‘iyi’, kendi içerisinden ayrılana ise ‘kötü, nifak kaynağı’ gibi nitelemeleri asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyoruz. Siyasetin amacı halka hizmettir bunu hiç unutmayacağız. 

Kerameti kendinden menkul saymayıp, ekip çalışması ve istişareye önem vereceğiz.

İnancımız odur ki; demokratik sistemlerde seçim günleri sınav günleridir. Geçme veya kalmaya karar verecek tek yetkili Milletin ta kendisidir. Bir başka deyişle her siyasinin ağırlığını ve boyunun ölçüsünü ölçecek yegâne merci yine millettir. İktidar veya muhalefet elbisesini biçip dikip giydirecek olan yine milletimizdir. Bundan bizim hiç kuşkumuz olmadı, herkese de bundan kuşku duymamalarını tavsiye ediyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı ve çalışmamızı vatandaşımızın elinden iktidar elbisesi giyecek şekilde yapıyoruz. Takdir elbette yine milletimizindir. Yeter ki, icranın başındakiler adil ve şeffaf yarışma ortamının kaybolmaması ve adil bir şekilde vatandaşın önüne sandığın konulması için üzerine düşeni yapsınlar.”

Daha sonra DEVA Partisi Konya İl Yönetimi özgeçmişleriyle birlikte sinevizyon eşliğinde basına tek tek tanıtıldı.

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.