Drift Yapan 3 Magandaya 27 Bin Lira Ceza!

Drift Yapan 3 Magandaya 27 Bin Lira Ceza!
Konya’da trafiği ve vatandaşların canını hiçe sayarak drift yapan magandaların görüntülerinin sosyal medya hesaplarında ve bazı haber sitelerinde yayınlanmasını ihbar kabul eden polis ekipleri harekete geçti. EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kameralarından tespit edilen 3 sürücüye 27 bin 375 lira para cezası uygulandı.

Konya’da trafiği ve vatandaşların canını hiçe sayarak drift yapan magandaların görüntülerinin sosyal medya hesaplarında ve bazı haber sitelerinde yayınlanmasını ihbar kabul eden polis ekipleri harekete geçti. EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kameralarından tespit edilen 3 sürücüye 27 bin 375 lira para cezası uygulandı. 3 Magandanın sürücü belgelerine 2 ay süreyle el konulurken araçlar da 60 günlüğüne trafikten men edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri, “Huzurlu ve Güvenli Trafik” ilkesi doğrultusunda vatandaşların canını hiçe sayarak drift yapan 2 şahsın drift görüntülerinin vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medya hesapları ve bazı haber sitelerinde yer alması, ayrıca bir şahsın da drift yapıp Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin dur ihtarına uymayarak kaçması üzerine Trafik ekipleri 3 aracı yakalamak için çalışma başlattı.

Şahısların drift yaptığı güzergahtaki EDS kameralarını izleyen ekipler, araçların plakalarını ve araç sürücüleri E.C., F.G. ve M.G.’yi tespit ederek yakaladı.

Drift yapan 3 sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun 67/1D (herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi -DRIFT-) maddesinden 9.125’er TL toplamda 27 bin 375 TL idari para cezası uygulandı.

Ehliyetine 2 ay süreyle el konularak araçları 60 gün trafikten men edilen 3 trafik magandası "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçundan" Polis Merkez Amirliği'ne sevk edilerek haklarında adli işlem başlatıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.