Dünya Şampiyonlarını Karatay Belediyesporlu Antrenörler Yetiştiriyor

Dünya Şampiyonlarını Karatay Belediyesporlu Antrenörler Yetiştiriyor
İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen ‘İşitme Engelliler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda milli sporcularımızın elde ettiği başarılarda milli takımın teknik kadrosunda yer alan Karatay Belediyespor Kulübü Tekvando Antrenörü Kasım Avcı’nın da çok önemli bir payı oldu.

İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen ‘İşitme Engelliler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda milli sporcularımızın elde ettiği başarılarda milli takımın teknik kadrosunda yer alan Karatay Belediyespor Kulübü Tekvando Antrenörü Kasım Avcı’nın da çok önemli bir payı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şampiyonanın ardından telefonla arayarak milli takımı ve teknik kadroyu tebrik ederken; Milli Takım Antrenörü Kasım Avcı, elde edilen bu önemli başarıların ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın spora olan desteğinin önemine vurgu yaptı.

Karatay Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren branş takımları katıldıkları pek çok şampiyona, turnuva ve organizasyondan kupa ile madalyalarla dönerken, kulübün teknik kadroları da milli takımlardaki görevleriyle önemli başarılar elde ediyor.

Son olarak Kasım ayında İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen “İşitme Engelliler Dünya Tekvando Şampiyonası”nda milli sporcularımızın elde ettiği başarıda Karatay Belediyespor Kulübü Tekvando Antrenörü Kasım Avcı, önemli rol oynadı.

17-25 Kasım tarihleri arasında 17 ülkeden 600’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonaya İşitme Engelliler Tekvando Türk Milli Takımı 16 sporcuyla katıldı. Uluslararası antrenör Kasım Avcı’nın da çalıştırdığı Erkekler takımı dünya şampiyonu oldu. Bayan takımının dünya ikincisi olduğu şampiyonada genel klasmanda da Türk Milli Takımı yine dünya şampiyonluğu elde etti.

 

 

 

Uluslararası Şampiyonalarda Ülkemi ve Karatay’ı Temsil Ediyor Olmak, Benim İçin Büyük Gurur

 

Şampiyonluğa uzanan İran’daki organizasyonu ve Karatay Belediyespor Kulübü’nün faaliyetlerini değerlendiren Milli Takım Tekvando Takımı Antrenörü Kasım Avcı, sporculuk hayatının 1997 yılında başladığını belirterek, 2004’dan 2009 yılına da kadar aktif olarak milli takımlarda sporculuk yaptığını aktardı.

2013’te geçirdiği ön çapraz bağ ameliyatı nedeniyle sporculuk kariyerini sonlandırmak zorunda kaldığına vurgu yapan Kasım Avcı, 2013’ten beri hem Milli Takımlarda uluslararası statüde antrenörlük yaptığını hem de Karatay Belediyespor Kulübü bünyesinde 170 aktif sporcunun bulunduğu Tekvando Takımı’nın da antrenörlüğünü yaptığını söyledi.

Avcı; “İran’ın başkenti Tahran’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Tekvando Şampiyonası için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın davetiyle teknik kadroda görev aldım. Şampiyona öncesinde iki ciddi ve yoğun iki kamp geçirdik sonrasında da geçtiğimiz ay yapılan şampiyonaya katıldık. 16 sporcuyla katıldığımız ‘İşitme Engelliler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 11 madalya elde ettik. Yine takımlar şampiyonasında takımımız dünya şampiyonu oldu. Bayanlar takımımız dünya ikincisi olurken, genel klasmanda da Türk Milli Takımı olarak dünya şampiyonu olduk. Aldığımız bu kupa ve başarı Türk milletine hayırlı olsun. Tabii bizler kupayı kaldırdıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız da bizleri arayarak bize her zaman destek verdiğini yine göstermiş oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız kamplarımızı ziyaret ederek bizlere destek oldu. Hazırlık kamplarımız dahil sürecin her aşamasında Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca yanımızdaydı. Sadece dünya şampiyonasında değil, Karatay Belediyespor Kulübü adına katıldığımız tüm organizasyonlarda da bizlere maddi manevi desteklerini verdiler. Bu vesileyle başkanımıza ve tüm kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, İran’daki bu önemli başarıdaki payı dolayısıyla Karatay Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Antrenörü Kasım Avcı’yla bir araya gelerek Kasım Avcı’yı tebrik etti. Başkan Hasan Kılca, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek ülke genelinde gerekse Karatay’da sporun ve sporcunun destekçisi olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.