Eğitim öğretime yeni bir soluk: Özel Hüma Okulları

Eğitim öğretime yeni bir soluk: Özel Hüma Okulları
“GELECEĞE YÖN VERMEYE HAZIRIZ”: Özel Hüma Okulları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Birekul: “Mutlu, donanımlı bireyler yetiştirmek için, bu aydan itibaren başlattığımız kayıt kabul sınavları ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete başlıyoruz”

Özel Hüma Okulları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Birekul, “Mutlu, donanımlı bireyler yetiştirmek için, bu aydan itibaren başlattığımız kayıt kabul sınavları ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete başlıyoruz” dedi.

Birekul, Özel Hüma Okulları Kurucu Üye Ahmet Uykusuz, Fen Lisesi Müdürü İsmail Erdem, Ortaokul Müdürü Yavuz Karakaş birlikte okulları hakkında bilgi verdi.

Hüma Okullarının eğitim ve kültür alanında gelenekle geleceği birleştiren, yepyeni ve farklı eğitim anlayışını benimsemiş bir özel kurum olduğunu ifade eden Birekul, “Eğitim, balığa uçmayı, kuşa yüzmeyi öğretmek değildir. Her öğrencinin kendine has ilgi ve yetenekleri vardır. Tüm bunları dikkate alarak geliştirdiğimiz eğitim-öğretim programıyla eğitimi bir ihtiyaç olarak görüyor, öğrencilerimizi de problem çözümünün en önemli aktörü olarak sahneye çıkarıyoruz. Eğitim ve öğretim bir bütündür ve her bir öğrencinin bu bütünlük içinde analitik düşünme yönünün geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN DEĞERLERİMİZİ YAŞAMALARINI VE MODEL ALARAK ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Eğitimde toplam kaliteyi artırmak için öğretmen kalitesinin de yüksek seviyede tutulmasının çok önemli olduğunun altını çizen Birekul, şöyle konuştu:

“Hüma Okulları olarak alanında kendini kanıtlamış, yüksek tecrübe sahibi, uzman öğretmen kadromuzla geleceğe yön vermeye hazırız. Her birey eğitimine aile ortamında başlar, eğitim kültürünün oluşumunda ailenin etkisi son derece büyüktür. Bu nedenle eğitimde aileyi ve diğer değişkenleri aktif bir konuma getiriyoruz. Çocuklarımızı birey olarak desteklerken onları topluma katkı sağlayan bir üye olarak yetiştirmek de çok önemlidir. Değerler eğitimi tam da bu aşamada karşımıza çıkmaktadır. Biz, değerler eğitimini bir yaşam biçimi olarak görüyor; öğrencilerimizin değerlerimizi yaparak, yaşamalarını ve model alarak öğrenmelerini sağlamayı hedefliyoruz.”

“H-UZEM SİSTEMİ İLE ÖĞRENMEYİ ÖĞRENCİMİZİN BULUNDUĞU HER ALANA TAŞIYORUZ”

Öğrenmeyi öğrencinin bulunduğu her alana taşıdıklarını anlatan Birekul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim-öğretimi sadece okul sınırları içinde değerlendirmemek gerekir. Teknolojik altyapısını oluşturduğumuz ‘H-UZEM’ sistemi (Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi) ile öğrenmeyi öğrencimizin bulunduğu her alana taşıyoruz. H-UZEM sistemi ile konu tekrarı ve soru çözümleri; belirlenen saatlerde, öğretmenlerimiz tarafından ve interaktif bir şekilde yapılacaktır. Öğrencilerimiz, okulda öğrendiklerini bu sayede pekiştirecek ve tam bir öğrenme sağlanmış olacaktır. Ayrıca okulumuzda 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine sınav ağırlıklı bir program da uygulanacaktır. Bunlarla birlikte okulumuz öğrencilerinin dışında diğer tüm öğrencilerin de faydalanabileceği bir sınava hazırlık çalışması olarak ‘Hüma Akademi’ ders videoları ve canlı ders anlatım birimimiz de bünyemizde kurulmuş durumdadır. Alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır ve Nisan ayından itibaren öncelikle LGS, TYT ve AYT hazırlık çalışmalarında tüm öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır. Hüma Okulları, Konya’da İngilizce hazırlık sınıfı bulunan eğitim kurumudur. Sekizinci sınıftan liseye geçişte, bir yıl boyunca İngilizce eğitimi veriyor ve bu eğitimi konuşma pratiği uygulamalarıyla zenginleştiriyoruz. İngilizceyi doğal öğrenme formasyonu içinde yaşayarak öğretiyoruz. Haftalık 25-30 saat olarak belirlediğimiz İngilizce ders programının yanında Almanca ve müfredat derslerini de ek olarak veriyoruz.”  

“DÜNYA İNSANI’ YETİŞTİRMEK AMACIYLA YOLA ÇIKTIK”

Hüma Okullarının “dünya insanı” yetiştirmek amacıyla yola çıktığını dile getiren Birekul, şöyle devam etti:

“Hüma Okulları olarak, ‘dünya insanı’ yetiştirmek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bu bağlamda öğrencilerimize çift diploma imkanı sağlayan, tüm dünyada en yetkin, en akılcı ve en işlevsel eğitim programı olarak kabul edilen ‘IB Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate)’ programını uygulamaya geçiriyoruz. Türkiye’deki 11 bin lise içerisinde bu programı uygulayan 50 liseden biriside biziz.  Bu programın amacı; öğrencilerin araştırma yapma, yazma, bağımsız ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmektir. IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu diplomaya sahip öğrenciler, üniversiteye girerken ciddi ayrıcalıklar da kazanmaktadır. Bir toplumun mutluluk ve refah içinde gelişmesi bekleniyorsa eğitime çok ciddi şekilde önem verilmelidir. Bu nedenle eğitimi; kendini tanımak, kendine güvenmek ve öğrenmeyi öğrenmek olarak tanımlıyoruz.” 

“KURUCU TEMEL İLKELERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ”

Hüma Okullarının temel ilkeleri hakkında da bilgi veren Birekul, şunları kaydetti:

“Amacımız, öğrencilerimizi yaşam boyu mutlu, başarılı ve adaletli dünya bireyleri olmalarını sağlayacak bilgi ve becerilerle donatmaktır. Arzu edilen geleceğin inşasını gerçekleştirmek için çalışmaktır. Ödün vermediğimiz değerlerimiz ise, adalet, güveniliriz, sözümüzü tutarız, kararlarımızda hak ve adaleti gözetiriz. Halden anlarız, farklılıkları anlar ve saygı duyarız. Yönetimde şeffafız, hukukun üstünlüğüne inanır, kanunlara uyarız. Vatana Hizmet anlayışındayız. Topluma ve gelecek nesillere değer katacak bireyler yetiştirmek için yatırım yaparız. Çevreyi, doğal ve tarihsel güzellikleri korumayı önemseriz bunun için çaba harcarız. Eğitimin, toplumun geleceği olduğunu bilir, nitelikli eğitimi herkes için erişilebilir kılmaya çalışırız. Yenilikçilik bizim için önemlidir.  Gücümüzü vizyonumuzdan, yaratıcılığımızdan ve iyimserliğimizden alırız. Yenilikleri takip eder değişim kararlarını mutlaka hayata geçiririz. Azimle çalışır zoru başarmaktan gurur ve mutluluk duyarız.  İstikrar ve kalite bizim için süreklilik arz eder. Taahhütlerimizi her zaman ve her yerde yerine getirmek için çalışır yılmadan mücadele veririz. İnsana yatırımın önemini biliriz, birbirimize değer verir ve birlikte çalışmaya inanırız. Çalışmalarımızda verimlilik ve yüksek kaliteyi hedefleriz, kalitemizi koruyarak büyümeye özen gösteririz. İnsan kaynaklarında ehliyet, liyakat ve sadakatten ödün vermeyiz.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.