Eğitim Robotları Yarışması’nda Dünya Birincisi Oldular

Eğitim Robotları Yarışması’nda Dünya Birincisi Oldular
Dünya geneli 500 binden fazla kişinin katılım sağladığı Dünya Eğitim Robotları Yarışması’nda (WER), Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğrencileri, yazılım ve projeleriyle “Dünya Birincisi” oldu.

Dünya geneli 500 binden fazla kişinin katılım sağladığı Dünya Eğitim Robotları Yarışması’nda (WER),  Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğrencileri, yazılım ve projeleriyle “Dünya Birincisi” olmaya hak kazandı.

15-16 Mayıs 2021 tarihlerinde ve salgın döneminde çevrim içi yöntemle gerçekleştirilen yarışmada, WER Virtual konsepti ile her öğrencinin kendi ülkesinden katılımına imkân tanındı. Yarışmada ABD, Çin, İngiltere, Meksika gibi robotik alanında dünyada öncü olan ülkelerden seçkin öğrenciler de robotik ve yazılım yeteneklerini gösterdi.

Çok geniş bir yelpazeye sahip uluslararası nitelikteki bu yarışmada Konya ve ülkemize, Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu tarafından tarihi bir başarı kazandırıldı.

Diğer yarışmalardan farklı olarak yapılacak görevlerin yarışma günü açıklandığı Dünya Eğitim Robotları Yarışmasında, daha önceden yapılan tasarım ve kodlamaların yarışmada kullanılmasının da önüne geçilmiş oldu.  Başarılı olmak isteyen öğrencilerin, robotik alanında tasarım ve yazılım yeteneklerini o an ortaya koymak durumunda oldukları vurgulandı.

Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğrencileri, süre sınırlaması ve canlı yayın heyecanına rağmen ortaya koydukları bu tasarımla robotik laboratuvarı ve bilim eğitimi çalışmaları alanında da öncü bir rol üstlendiklerini ispat etmiş oldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.