Eğlence Merkezi’nde Öldürülen Gencin ‘Kaçı Açma’ Tartışması Kurbanı Olduğu Ortaya Çıktı

Eğlence Merkezi’nde Öldürülen Gencin ‘Kaçı Açma’ Tartışması Kurbanı Olduğu Ortaya Çıktı
Konya’da bir eğlence merkezinde öldürülen gencin ‘kapı açma’ tartışması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Konya’da bir eğlence merkezinde öldürülen gencin ‘kapı açma’ tartışması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Selçuklu İlçesi’nde bir eğlence merkezi önünde çıkan tartışmada öldürülen 26 yaşındaki gencin, arabasının kapısını açmasını söylediği başka bir işletme sahibine ‘ben senin kapıcın mıyım?’ demesi üzerine çıkan tartışmada öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Olay önceki gün (19 Mart Pazar) Konya merkez Selçuklu İlçesi’ne bağlı Horozluhan Mahallesi’nde birçok ruhsatsız umuma açık iş yerlerinin (eğlence mekanı) bulunduğu bölgede meydana geldi.

İddiaya göre; 26 yaşındaki Uğur Kolçak ruhsatsız umuma açık iş yerinde eğlenip alkol aldıktan sonra iş yerinin kapısının önüne hava almaya çıktı. Uğur Kolçak kapının önünde aracına yaslanır vaziyette bulunduğu esnada komşu umuma açık iş yeri işletmecisi Z.Ç. (25) alkollü ve madde etkisinde bu iş yerine gelerek Uğur Kolçak'a iş yeri çalışanı zannederek kapıyı aç dedi, Uğur Kolçak'ın ‘ben senin kapıcın mıyım’ şeklinde yanıt vermesi üzerine ikili arasında tartışma başladı.

Tartışmaya Uğur Kolçak'ın eğlendiği iş yerinin sahipleri de dahil olurken, Uğur Kolçak'ın arkadaşı M.K. (27)  kalabalığı dağıtmak amaçlı araçta bulunan kuru sıkı tabanca ile havaya ateş etti. Bunun üzerine iki iş yeri sahibi ve çalışanları Uğur Kolçak'ı kovalamaya başladı.

Kendini Kurtarmak İsterken

Silahların patlamasıyla Uğur Kolçak, 50 metre ilerideki başka bir umuma açık iş yerine koşarken bu iş yeri sahipleri ve çalışanlar silahlı saldırıya uğradıklarını düşünerek ateşli karşılık verdi. Üç grubun çatışması ortasında kalan Uğur Kolçak, kolundan ve boyun kısmından yara aldı.

Olay yerinden gelen silah sesleri sonrası bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Yapılan çalışmalarda Uğur Kolçak'ın cesedi olay yerinin yaklaşık 100 metre ilerisindeki sokakta bulundu. Olay yerinde bulunan boş kovanların ortadan kaldırıldığını, iş yerlerine ait kameraların söküldüğünü gören Cinayet Büro Amirliği Ekipleri görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Şüphelilerin Onlarca Suç Kaydı Olduğu Öğrenildi

Edinilen bilgiye göre görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda şüpheliler saklandıkları adreslerde tek tek yakalanarak gözaltına alındı.

Görgü tanığı olan müşterilerden alınan ifadeler doğrultusunda, gasp, yağma, kasten yaralama, uyuşturucu kullanma ve daha bir çok suçtan 26 adet kaydı olan işletmeci Z.Ç. (25), işletmenin ortağı yağma, gasp, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, mühür bozma ve benzeri 24 suç kaydı olan M.S. (58), hırsızlık, uyuşturucu kullanma, kasten öldürme, kasten yaralama suçlarından 4 adet kaydı olan iş yeri çalışanı G.Y. (30), hırsızlık, çocuk kaçırma, alı koyma, cinsel saldırı, mühür bozma ve benzeri suçlardan 17 kaydı olan iş yeri sahibi M.C. (25), tefecilik, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve benzeri suçlardan 9 adet kaydı olan M.A. (30), tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından kaydı olan H.K. (24); umuma açık iş yerine Uğur Kolçak’la birlikte eğlenmeye gelen ve kasten yaralama, tehdit, hakaret suçlarından 5 adet kaydı olan M.K. (27) ve kasten yaralamadan kaydı olan M.A.K.(23) yakalanarak gözaltına alındı.

4 Şüpheli Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. ve M.A.K. serbest bırakılırken M.C. ve M.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Z.Ç., G.Y., H.K. ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.