Ekici: ‘Erken Değil Hemen Seçim’ İçin Konya’dan 42 Bin İmza’

Ekici: ‘Erken Değil Hemen Seçim’ İçin Konya’dan 42 Bin İmza’
Gelecek Partisi tarafından Türkiye genelinden başlatılan ‘Geçim için Seçim’ İmza kampanyası kapsamında Konya’dan toplanan 42 Bin imza yapılan basın açıklamasının ardından Ankara’ya gönderildi.

Gelecek Partisi tarafından Türkiye genelinden başlatılan ‘Geçim için Seçim’ İmza kampanyası kapsamında Konya’dan toplanan 42 Bin imza yapılan basın açıklamasının ardından Ankara’ya gönderildi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İmzaların Gelecek Partisi Genel Merkezine gönderilmesinin öncesinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere ülkemiz maalesef ağır bir ekonomik ve siyasi krizin içerisindedir. Bu krizin müsebbibi ve tek sorumlusu ülkeyi akıl almaz ekonomi politikalarıyla akla ve bilime aykırı dünyanın 5. En kötü enflasyonuyla dünyanın en değersiz parasına çeviren, yüksek enflasyonla yüksek kurla yüksek faizle yüksek iç ve dış borcuyla ve bütçe açığıyla milletimizi fakirleştiren yoksullaştıran iktidardır.

Dolayısıyla şu anda mevcut iktidarın ülkemizin yaşadığı bu ekonomik krizi çözmesi mümkün değildir. İktidarın değişmesi içinde tek meşru yöntem tabi ki sandıkta seçmen iradesiyle iktidarın gönderilmesidir.

Bu kapsamda genel merkezimiz tarafından yaklaşık 2 ay önce tüm Türkiye’de geçim için seçim imza kampanyasıyla yapılacak bir erken seçimle iktidarın iktidardan uzaklaştırılması ve milletimizin önünün açılması için gelecek partisi olarak imza kampanyası başlatmıştık.

Bu çerçevede Konya’da da, Konya teşkilatlarımızla ve ilçe teşkilatlarımızla beraber ‘geçim için seçim’ imza kampanyamızın startını vermiştik. Yaklaşık 2 ayı tamamladık. Bu süreçte 31 ilçemizde ilçe başkanlarımızla teşkilat mensuplarımızla stantlar açarak gerek Konya merkezde gerekse taşra ilçelerimizde vatandaşlarımızı ve hemşehrilerimizi Türkiye’nin bu kötü gidişatına bu krize son vermeye, imzalarıyla katılmaya davet etmiştik. Bunun sonucu olarak 2 aylık kampanyamızı bugün itibariyle tamamlamış oluyoruz.

Konya teşkilatları olarak bugün itibariyle kampanyamız kapsamında yaklaşık 42 bin imzayı tamamlamış bulunuyoruz. Bu imzalarımızı Perşembe günü 1 Eylül tarihinde genel merkezimizde yapılacak toplantıda tüm Türkiye’den toplanan imzalar Genel Başkanımıza sunulacak. Ben buradan kampanyamıza güçlü bir şekilde destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve Konyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Bu 42 bin imza Konya’da göstermiştir ki vatandaşımız artık hayat pahalılığından bunalmıştır ve hayat pahalılığına atmış oldukları bu imzalarla dur demiştir. Yine Türkiye’yi dünyada enflasyonda en kötü 5. Ülke yapan iktidara ve iktidar mensuplarına dur demiştir. Ortada nas var. Sana bana ne oluyor deyip dini duyguları kullanarak istismar edenlere dur demiştir.

Dolayısıyla aslında vatandaş iradesine sahip çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken nedir? Beceriksiz iktidarın, ülkeyi kötü yöneten iktidarın ve bu kötü yönetimin bedelini çiftçimize memurumuza işçimize asgari ücretlimize yaşatan iktidarın bir an önce hemen yapılacak bir seçimle iktidardan uzaklaştırılmasıdır.

Konyalılar toplamış oldukları bu imzalarla mazotun 30 liraya dayanmasına, gübre fiyatlarına, ilaç fiyatlarına dur demiştir. Yine Türkiye’yi uluslararası alanda yüksek cds puanlarıyla Türkiye’nin itibarını bitirenlere atmış oldukları bu imzalarla dur demişlerdir. Yine son dönemlerde yüzde 180’ lere varan enflasyon ve hayat pahalılığının altında ezilen vatandaşlarımız bu gidişata dur demişlerdir.

Vatandaşlarımız hemen erken seçim istiyorlar. Hemen sandık gelsin diyorlar. En erken seçimi de Kasım itibariyle bekliyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.